Razpisi novih turnirjev
Prispeval Danilo Korže   
ponedeljek, 21 Januar 2013 12:53

{jcomments on}Tukaj je leto 2013 in z njim tudi nov cikel turnirjev za svetovno prvenstvo. Najprej bodo v začetku marca (kot vsako leto) startali preliminarni turnirji posameznikov za svetovno prvenstvo - tokrat že 37. v organizaciji ICCF. Na turnirje se lahko prijavijo igralci, ki izpolnjujejo kvalifikacijske norme:

  • zmaga na turnirju master class
  • zmaga na državnem prvenstvu
  • nosilci naslovov (IM, SIM ali GM) ob dovolj visokem ratingu
  • na osnovi rezultatov v prejšnjih ciklih za svetovno prvenstvo itd.

Od slovenskih igralcev so to trenutno Čopar, Jemec, Kosič, Kovač, Pirš M., Sorčnik in Veček. Poleg njih pa tudi vsi igralci z naslovi IM, SIM in GM.

Vsaka država ima tudi nekaj mest po nacionalni kvoti, konkretno Slovenija ima dve taki mesti, za katera lahko prijavi igralce, ki sicer še ne izpolnjujejo kriterijev, a v nacionalni zvezi smatrajo, da so perspektivni. Prva dva iz vsakega preliminarnega turnirja se uvrstita v polfinale svetovnega prvenstva.

Ruska dopisna zveza pa razpisuje odprti turnir ob svoji 20-letnici. Za ta turnir ni nobenih posebnih pristopnih pogojev. Turnir poteka v treh stopnjah (preliminarni, polfinale in finale). Prijavnina za preliminarno stopnjo je 15 EUR na igralca in skupino (lahko se prijavite tudi v več skupin). Tisti, ki se bodo uvrstili v polfinale, pozneje ne plačajo dodatne prijavnine. Prijavnino za želeno število skupin se nakaže na ŠZS s pripisom "prijavnina za RCCA 20-let".

Vsi, ki bi želeli nastopiti bodisi na preliminarnem turnirju svetovnega prvenstva bodisi na odprtem prvenstvu ob 20-letnici ruske dopisne zveze, se po elektronski pošti javite predsedniku SDŠ, da pošlje ustrezne prijave.

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 21 Januar 2013 12:59
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.