Borko Bošković - z naslovom SIM na turnir kandidatov!
Prispeval Marjan Šemrl   
torek, 29 Januar 2013 18:57

 

Nov velik uspeh slovenskega dopisnega šaha!

Slovenski dopisniki smo leto 2013 začeli izredno! Najprej nas je tik pred novim letom razveselil Stanko Kovač z naslovom IM, sledil je Milan Horvat in naslov SIM. Pred dnevi pa je višji mednarodni mojster postal tudi dr. Borko Bošković, ki se nahaja pred zmago na polfinalnem turnirju za svetovno prvenstvo, partijo pred koncem pa je že izpolnil normo in vse pogoje za naslov SIM. Naslov SIM je velik mednarodni uspeh, še večji uspeh pa je uvrstitev na turnir kandidatov, ki je zadnja stopnja pred finalom svetovnega prvenstva. Tak dosežek je doslej uspel le peščici slovenskih igralcev.

Borko je do naslova višjega mednarodnega mojstra potreboval kar 6 mednarodnih norm. Prvič je normi IM in SIM osvojil z drugim mestom v predtekmovanju svetovnega prvenstva, potem je osvojil IM normo v predtekmovanju 8. ekipnega prvenstva Evrope in spet normi IM in SIM v predtekmovanju 18. olimpijade

Vsi ti veliki mednarodni uspehi niso ostali neopaženi in tako je Borko Bošković zasluženo postal član prve slovenske selekcije, ki zastopa Slovenijo v finalu 18. dopisne olimpijade! Odslej štejejo le še GM norme, ki pa jih je Borko vsekakor sposoben osvajati. Iskrene čestitke!

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: torek, 29 Januar 2013 19:27
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.