Polletno delo ...
Prispeval Marjan Šemrl   
torek, 02 April 2013 20:54

 

in podelitev priznanj v Šentjurju

 altVelikonočni prazniki so mimo, padlo je kar nekaj žrtev, med njimi tudi lepotec s fotografije. Tako je bil lep in po svoje dragocen, da mi ga je bilo kar malo žal … Je pa končno nastopil čas, da tudi sam sestopim iz svojega "vesolja" in se ponovno javim na spletni strani.

Spet lahko omenim, da sem zadnje tri mesece dajal priložnost vsem, ki bi se sicer radi izkazali s pisanjem za spletno stran, pa v poplavi člankov enega samega avtorja, ne pridejo do besede. Seveda je to priročen izgovor, razlog mojega "krajšega" dopusta je povsem drugje. Težko ga je sicer identificirati, vendar če napišem, da nekako ne znam biti polovičarski, sem kar blizu resnice … Po letu in pol abstinence z dopisnih bojišč, je začetek bojev na 18. dopisni olimpijadi predstavljal zame kar hud šok in mi pobral večino energije. Poleg vsega pa šah tudi ni edino interesno področje, s katerim se v življenju ukvarjam. Ampak dovolj je bilo dopusta, zdaj gremo naprej z novo energijo …

Najprej obvestilo za vse prejemnike priznanj iz lanskega leta. V soboto, 6. 4., je v Šentjurju podelitev medalj in diplom. Dobijo jih Danilo Korže (GM), Aleš Borštnik (GM), Jernej Šivic (GM + SIM), Bojan Fajs (SIM), Gregor Vohl (SIM + IM). Bronaste medalje pa prejme tudi celotna reprezentanca s 7. ekipnega prvenstva Evrope (Jože Novak, Peter Žebre, Anton Čopar, Danilo Korže, Aleš Borštnik, Matej Keršič, Mirko Bandelj, Stane Korošec in kapetan Andrej Loc). Menim, da ste vabila ŠZS že prejeli ali pa so ta na poti k vam.

Zdaj pa še k moji obveznosti – polletnemu poročilu o delu člana SDŠ.

V moji obljubi pred lanskoletnim zborom v Črni na Koroškem stoji naslednje:

  1.  Delo delegata v ICCF. Udeležil sem se kongresa v Južni Afriki in na njem aktivno zastopal stališča slovenskih igralcev. Obširno sem o kongresu poročal na naši spletni strani. V stiku sem z ostalimi delegati in funkcionarji ICCF. Pripravljam slovenske nominacije za nove naslove. Ta trenutek vidim dve še nerealizirani nalogi: organizacija mednarodnega dvoboja in prevod spletnega strežnika v slovenščino. Realizacijo pričakujem še pred poletjem.
  2.  Avtor člankov na spletni strani. V tem času sem pripravil približno 50 člankov za spletno stran ali forum. Na tem mestu želim poudariti, da nikakor ni mišljeno, da bom (skoraj) edini avtor prispevkov, vsi dopisniki ste lepo vabljeni k sodelovanju.
  3.  Avtor dopisne rubrike v Šahovski misli. Rubrika se je v zadnjem letu razširila za približno 100%. Trudim se, da bi bila vsebina pestra in da bi privabljala nove igralce v vrste dopisnih šahistov.
  4.  Pridobivanje novih dopisnih igralcev. Delno je to pokrito v točkah 2 in 3. Bo pa definitivno potrebno najti še druge načine, da bomo to pomembno nalogo dobro opravili.

Tako, toliko od mene za začetek. Pričakujem, da se bomo odslej ponovno v kontaktu, vsaj enkrat na teden z novim prispevkom. Olimpijada se počasi vendarle umika v ustaljene tirnice dnevne rutine, ustvarjalna energija pa znova dobiva krila …

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: torek, 02 April 2013 21:12
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.