Samo še korak do ...
Prispeval Andrej Novak   
četrtek, 04 April 2013 07:47

{jcomments on} … konca 15 Dp v dopisnem šahu.

 

Le ena nedokončana partija nas loči do konca. Debevec Blaž in Pranjič Mitja igrata odločilno partijo. Možni so trije rezultati in dva nova državna prvaka.

Ob zmagi, ki bi jo beležil Pranjič Mitja, s tem on postane novi državni prvak v dopisnem šahu.

Če se partija konča z remijem, postane presenetljivi, vendar zasluženi prvak Janežič Oskar.

 

Pranjič Mitja je na 11 Dp že bil na stopničkah z osvojenim drugim mestom. Leta 2011 je pridobil naslov IM v dopisnem šahu. Leta 2012 zelo uspešno organiziral srečanje dopisnikov v Črni na Koroškem. To je samo nekaj blestečih utrinkov.

 

Janežič Oskar prihaja iz Maribora. Državno prvenstvo mu je bil prvi preizkusni kamen pri šahiranju preko ICCF. Veliko je igral dopisni šah na drugem serverju – game.knot.com. Dopisno šahiranje mu ni bila neznanka. S pravilnim pristopom in resnostjo je popolnoma upravičil dano priložnost.

 

Na odgovor, kam bo odšel naslov, bo potrebno še malo počakati. Glede na samo dolžino partije, lahko kalkuliram samo toliko, da je partija v zelo zanimivi končnici, kjer Pranjič Mitja poskuša vse, da bi zmagal. Na temelju igre obeh pa tudi menim, da bo partija do letošnjega srečanja dopisnikov sigurno že končana.

 

KDO BO PRVAK 15 DP V DOPISNEM ŠAHU ?

 oskarjanezic47.jpg - 16.48 Kb                 crna-pranjic.jpg - 7.31 Kb

Janežič Oskar            Pranjič Mitja

 

Zadnjič posodobljeno: nedelja, 07 April 2013 22:15
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.