Ivan Ravnik - dve novi mednarodni normi!
Prispeval Marjan Šemrl   
četrtek, 11 April 2013 19:36

 

Odličen nastop v polfinalu prvenstva Evrope!

 

alt

Danes je velik dan za Tržičana Ivana Ravnika. V polfinalu 9. ekipnega prvenstva Evrope je dosegel zmago proti Švedu Eklundu in s tem izpolnil istočasno kar dve mednarodni normi: normo SIM, ki je znašala 7 točk iz 10 partij ter normo IM, ki je znašala pol točke manj.

Žal pa ta dosežek Ravniku še ne prinaša mednarodnega naslova. Že pred dobrim letom je namreč v polfinalni skupini turnirja "Slovenija 15 let članica ICCF" osvojil prvo IM normo. Skupaj pa imata turnirja le 20 partij, tako da bo za pogoj najmanj 24 partij potrebna še tretja norma.

Ivan pa ni samo odličen dopisni šahist. Dobre rezultate je dosegal tudi kot prvokategornik v rednem šahu. Bil je mladinski prvak Gorenjske in večkratni občinski prvak, kjer se je kosal z legendarnim Andrejem Locem. Uspel je remizirati proti Parmi in Korčnoju na simultankah. Prava posebnost pa je naslov državnega prvaka med cariniki v bivši Jugoslaviji.

Čestitke Ivanu Ravniku!

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: nedelja, 14 April 2013 02:01
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.