Danilo Korže - mednarodni sodnik ICCF
Prispeval Marjan Šemrl   
ponedeljek, 13 Maj 2013 20:38

 

Preko 3500 partij v 9 letih!

korze-2011Predsednik Sveta za dopisni šah dr. Danilo Korže je osvojil veliko mednarodno priznanje. Izpolnil je vse pogoje za naslov mednarodnega sodnika ICCF. Na kongresu v Krakovu bo letos prejel medaljo in priznanje in s tem bo tudi uradno promoviran v ta najvišji mednarodni sodniški naziv.

Danilo Korže je prvi Slovenec s tem nazivom, ki pa si ga je tudi pošteno zaslužil. S sojenjem je začel leta 2004 na lokalnih slovenskih turnirjih in nadaljeval na velikih mednarodnih posamičnih in ekipnih tekmovanjih. Zaradi svoje prizadevnosti si je pred leti pridobil tudi status turnirskega organizatorja.

Pogoji za naziv mednarodnega sodnika so izredno zahtevni. Kandidat mora soditi najmanj 1000 partij na mednarodnih turnirjih, kjer je mogoče osvajati naslove. Mednarodna sodniška praksa mora trajati neprekinjeno najmanj 4 leta ali 6 let s prekinitvami. Uspešnost sodnika mora na koncu potrditi še komite sodnikov pri ICCF.

Danilo je zahtevane pogoje močno presegel. V štirih letih in pol je sodil na mednarodnih tekmovanjih, kjer je zbral preko 1500 partij. Če pa štejemo še domača tekmovanja pa ima za seboj že 9 let prakse in več kot 3500 partij.

Prvemu mednarodnemu sodniku ICCF iz Slovenije iskreno čestitamo!

{jcomments on}

 

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 13 Maj 2013 20:57
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.