Memorial Andreja Šuštaršiča II
Prispeval Marjan Šemrl   
torek, 25 Junij 2013 11:44

 

Turnir ima dva zmagovalca!

 

alt

Na Memorialu Andreja Šuštaršiča sta si prvo mesto razdelila dva igralca, ki sta dosegla 9 točk in pol iz štirinajstih partij. Med seboj sta remizirala, proti vsem nasprotnikom pa dosegla povsem enak rezultat. Oba sta premagala istih pet igralcev, ostale partije pa remizirala. Da bi bila stvar še bolj nenavadna, sta zmagovalca postala že zgoraj omenjena igralca brez naslova, naš Jernej Šivic in Indijec Dhanish. Do danes so se stvari seveda že močno spremenile, saj je Jernej Šivic velemojster, ki nezadržno prodira proti svetovnemu vrhu in je eden od stebrov slovenske reprezentance. Velemojstrski naslov za odličnega Dhanisha pa je tudi le še vprašanje časa.

Velemojstrski naslov je na tem turnirju osvojil tudi drugi slovenski igralec, dr. Danilo Korže. Dosegel je dve zmagi in ostal brez poraza. Osem osvojenih točk pa je bilo ravno dovolj za končno tretje mesto in drugo odločilno velemojstrsko normo. Tretji slovenski predstavnik, Jože Novak, je imel na turnirju nekaj težav in je s šestimi točkami in pol pristal na enajstem mestu.

Končni vrstni red je naslednji:

1-2. Šivic (SLO) in Dhanish (IND) 9,5; 3. Korže (SLO) 8; 4-5. Efremov (RUS) in Strautinš (LAT) 8; 6. Voiculescu (ROM) 8; 7. Szczepanski (POL) 8; 8. Kögler (NEM) 7,5; 9. Pauwels (BEL) 7,5; 10. Oliviera (BRA) 6,5; 11. Novak (SLO) 6,5; 12. Mary (ARG) 6,5; 13. Gaprindashvili (GRU) 5; 14. Karacsony (ROM) 4 in 15. Gil (POR) 2,5.

Zanimivo je, da je zadnjeuvrščena edina ženska predstavnica v moški družbi, ki pa je med turnirjem imela težave, nekaj partij izgubila po prekoračitvi časa in pred koncem tudi odstopila s turnirja.

{jcomments on}

 

Zadnjič posodobljeno: sobota, 29 Junij 2013 23:59
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.