Slovenija v finalu Evrope
Prispeval Marjan Šemrl   
nedelja, 28 Julij 2013 10:23

 

Zmaga v polfinalni skupini!

altSlovenska reprezentanca v dopisnem šahu je dosegla nov velik uspeh. S suvereno igro je zmagala v polfinalni skupini 9. ekipnega prvenstva Evrope in si s tem že partijo pred koncem zagotovila prvo mesto ter vnovično napredovanje v finale med 13 najboljših ekip v Evropi. Naša ekipa je bila boljša od takih ekip kot so recimo Nemčija, Slovaška, Švedska, Norveška ... S tem uspehom smo še enkrat več dokazali, da sodimo v sam evropski in svetovni vrh dopisnega šaha. Naša ekipa je delovala zelo homogeno, saj so vsi igralci dosegli odličen rezultat preko 50%. Vseeno pa velja posebej pohvaliti višjega mednarodnega mojstra Bojana Fajsa (na fotografiji), ki je na svoji deski lomil nasprotnike kot za šalo in dosegel za sodobne dopisne razmere fenomenalnih 80% možnih točk. Odličen je bil tudi Ivan Ravnik s 7 točkami iz 10 partij, kar je 70% in osvojena norma SIM.

Ne zgodi se ravno pogosto, da ekipa ne bi imela slabe točke. Tokrat je bilo tako. Zato si naše  čestitke zaslužijo prav vsi igralci, ki so nastopili in dosegli ta velik uspeh!

Matjaž Pirš 5,5 (1)
Anton Čopar 5,5
Danilo Korže 5,5
Gregor Vohl 5,5
Bojan Fajs 8
Ivan Ravnik 7
Mitja Pranjič 6
Milan Horvat 6,5

 {jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: nedelja, 28 Julij 2013 11:14
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.