Pozdravljeni na novi spletni strani!
Prispeval Danilo Korže   
torek, 03 Avgust 2010 09:35

{jcomments on}Z veseljem se oglašam z nove spletne strani dopisnih šahistov v Sloveniji, ki jo je v rekordnem času pripravil naš perspektivni dopisni igralec Gregor Vohl. Na stari strani, ki jo je vsa ta leta v glavnem vzdrževal in na njej tudi objavljal Marjan Šemrl, se zadnje tri do štiri mesece ni več kaj dosti dogajalo. Glavna razloga sta predvsem dva: Marjanova zasedenost z igranjem v finalu svetovnega prvenstva ter sprememba politike pri lastniku Bloggerja, to je Google, kjer se na prejšnji način ni več dalo objavljati novih prispevkov.

Zato smo se člani SDŠ odločili, da spletno stran prenovimo in naredimo čisto na novo, v ta namen je bila kreirana tudi nova domena www.dopisni-sah.eu, ki je zdaj naša uradna dopisna spletna stran. Imeli smo srečo, da je bil Gregor pripravljen vložiti precej truda in časa, da je stran pripravil in danes je tako daleč, da jo lahko uradno predstavimo.

Na vrhu je še vedno povezava do stare strani. Sicer boste našli glavnino informacij že tudi na novi strani: podatke o igralcih, osvojene norme za naslove, pregled tekmovanj na domači in mednarodni sceni, itd.

Stran je zasnovana tako, da bo lahko članke prispeval in sam objavljal vsak, ki bo to želel. Predhodno bi bilo dobro, da se vsak dopisni šahist registrira, nato pa lahko dobi status Administratorja, ki mu omogoči, da tudi sam objavlja nove prispevke. V forumu je že opisano, kako se to počne, zadeva je dokaj enostavna, podobna pisanju besedil v poljubnem okolju.

Zdaj je na vas, da predlagate še dodatne izboljšave spletne strani in tako pripomorete, da bo še boljša, aktualnejša in zanimivejša.

Že čez dober mesec se bomo dobili na rednem letnem srečanju dopisnikov, ki bo tudi letos na prijazen predlog Ivana Rihtariča, našega najboljšega organizatorja, v Radgoni, predvidoma 4. septembra. Kmalu (v naslednjih dnevih) bo sledil poziv za zbiranje vaših prijav na omenjeni dogodek.

Zdaj pa pričakujemo vaše odzive na novo stran!

 

Amici sumus

Danilo Korže, predsednik SDŠ

 

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 09 Avgust 2010 10:53
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.