Dick van Geet Memorial
Prispeval Marjan Šemrl   
sobota, 12 Oktober 2013 23:54

 

Spominski turnir v treh skupinah

altDopisna zveza Nizozemske organizira 'trojček' zelo dopadljivih turnirjev pod nazivom Dick van Geet Memorial. Velemojster Dick van Geet (1932 - 2012) je sodil med najbolj znane nizozemske  igralce, saj je bil v svojih najboljših časih v samem svetovnem vrhu. Bil je tudi močan igralec rednega šaha z naslovom mednarodnega mojstra. Znan je  po svoji 'specialni' otvoritvi 1. Sc3, na temo katere je izdal nekaj originalnih učbenikov.

Spominski turnir je organiziran v treh skupinah A, B in C. Na vsakem bo nastopilo 15 - 17 igralcev (7 domačih in 10 iz drugih držav).  Najmočnejši turnir A bo najmanj VII. kategorije, kandidati za nastop pa morajo imeti rating najmanj 2401 točko. Za B turnir se zahteva rating 2351 točk, imel pa bo najmanj V. kategorijo. Turnir C bo najmanj I. kategorije, minimalni rating pa je 2251 točk. Na turnirjih, ki se začnejo 1. februarja 2014, so razpisane tudi denarne nagrade.

DICK VAN GEET MEMORIAL - RAZPIS 

Slovenci lahko v vsako skupino prijavimo po enega igralca ter še dva kot rezervi za turnirja B in C. Prijave pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.   najkasneje do 1. decembra 2013. Ob prijavi navedite za kateri turnir (A, B, C) se prijavljate. Za vsako skupino bo nominiran prijavljeni igralec z najvišjim ratingom, zato lahko kot rezervno možnost navedete še dodatno prijavo na nižji turnir. Primer: če bo za nastop na A turnirju izbran igralec z ratingom 2450, lahko igralec z ratingom 2410 nastopi na turnirju B, vendar mora to željo ob prijavi jasno izraziti. Prijavljena igralca za turnirja B in C z drugim najvišjim ratingom bosta nominirana kot rezervi. V primeru, da nekdo ne želi biti nominiran kot rezerva, naj tudi to nedvoumno navede v sklopu svoje prijave.

Medtem, ko razmišljate o svoji prijavi, lahko rešite spodnjo študijo. "Mala mal'ca", pravite?

alt

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: petek, 18 Oktober 2013 23:52
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.