Finale 18. olimpijade
Prispeval Marjan Šemrl   
nedelja, 13 Oktober 2013 22:15

 

altPrva zmaga Slovenije!

V vrhunskem dopisnem šahu je vedno težje zmagati. To dejstvo je iz leta v leto in iz turnirja v turnir  vedno bolj jasno. Slovenija je v finalu 18. dopisne olimpijade končala 30 partij in tokrat prvič zmagala. Ostalih 29 partij se je končalo z neodločenim izidom.

Tekmovanje sedaj prehaja v odločilno fazo, ko bo zmag in porazov vedno več in bo tudi bolj jasno, katere ekipe imajo boljše pozicije in lahko upajo na medalje. Med favoriti se omenjajo predvsem Nemčija, Španija, Rusija, ZDA in Italija. Slovenija računa na uvrstitev v zgornjo polovico.

Panu Laine - Danilo Korže 0:1

Prvo slovensko zmago je prispeval najhitrejši igralec v ekipi, velemojster Danilo Korže. V lepo vodeni partiji je s črnimi figurami strl odpor svojega finskega nasprotnika.

Kar se odločenih partij tiče, se tudi drugim ekipam ne godi dosti boljše. Končanih je že 46% vseh partij, doslej pa smo videli le sedem zmag. Trenutno je v vodstvu Rusija, podrobni rezultati  pa so razvidni iz tabele. 

FINALE 18. OLIMPIJADE

 

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: torek, 15 Oktober 2013 19:18
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.