Dr. Klemen Šivic je mednarodni mojster ...
Prispeval Marjan Šemrl   
sreda, 16 Oktober 2013 09:47

 

...in vodi v finalu XV. Svetovnega pokala!

Klemen Šivic je izpolnil vse pogoje za naslov mednarodnega mojstra dopisnega šaha! V finalu XV. svetovnega pokala je že dve partiji pred koncem izpolnil normi IM in SIM. Ker je prvo IM normo osvojil že pred leti v polfinalu tega istega tekmovanja, je tako postal novi slovenski mednarodni mojster.

alt

V zadnji partiji je v Slovanski obrambi z belimi figurami premagal najboljšega igralca iz sosednje Hrvaške:

Klemen Šivic - GM Leonardo Ljubičić 1:0

Klemen se trenutno nahaja v samem vrhu tabele XV. svetovnega pokala. Na drugem mestu je trenutno štirikratni zmagovalec tega tekmovanja, nemški reprezentant in igralec s samega svetovnega vrha Reinhard Moll (rating 2647!). Ali se Sloveniji obeta nov vrhunski mednarodni dosežek? Držimo pesti, počakajmo in bomo videli! Zelo jasno pa je, da je Slovenija že dobila igralca, ki po moči še kako sodi v prvo nacionalno selekcijo!

Klemen Šivic je star 30 let in je do leta 2011 živel v Borovnici. Sedaj ima stalno prebivališče v Logatcu. Leta 2011 je doktoriral na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani, trenutno pa dela na post-doktorskem projektu na EHT-ju v Švici.  Je odličen igralec rednega šaha, velike uspehe pa žanje tudi na področju problemskega šaha, kjer je mojster FIDE s prvo normo za IM. Največji uspeh je dosegel lani, ko je bil sedmi na evropskem prvenstvu.

Iskrene čestitke!

 

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: petek, 18 Oktober 2013 12:20
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.