Medconski posamični turnir
Prispeval Marjan Šemrl   
torek, 29 Oktober 2013 21:56

 

Za pridobitev mednarodnih norm in naslovov

Želite igrati na mednarodnem turnirju, kjer bo resnično zastopan ves svet? Ste še brez mednarodnega naslova, pa bi ga radi osvojili? Vaš rating je v območju 2200 - 2375? Če ste na vsa vprašanja odgovorili pritrdilno, potem je to turnir, ki vam je pisan na kožo!

Dopisni šahovski svet je razdeljen v štiri cone, v katerih pa je kvaliteta dopisnega šaha povsem različna. Od evropske cone, kjer se igra vsaj 80% kvalitetnega dopisnega šaha, do cone Afrika-Azija, ki je skupaj gledano precej slabša od naše slovenske nacionalne zveze. Namen 1. Medconskega turnirja za posameznike je ravno v enakomernejšem razvoju in da se tudi igralcem iz dopisno manj razvitih dežel omogoči osvajanje mednarodnih naslovov.

alt

Turnir se bo igral v treh stopnjah - predtekmovanje, polfinale in finale. V predtekmovanju bo sestavljenih 11 skupin s po devetimi igralci, prvi trije iz vsake skupine napredujejo v polfinale. Že v predtekmovanju pa boste lahko osvojili normo za naslov mednarodnega mojstra. Slovenija ima pravico do nominacije enega igralca, ki izpolnjuje pogoje (brez mednarodnega naslova, rating 2200-2375).

Vaše prijave pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.   najkasneje do 15. novembra. Slovensko nominacijo bo prejel prijavljeni igralec z najvišjim ratingom.

Ne pozabite tudi na prijave za nizozemski turnir Dick van Geet Memorial, kjer še vedno iščemo slovenskega predstavnika za turnir A ter rezervi za turnirja B in C. Ne dolgo tega sem slišal, da bi Slovenija morala ponovno organizirati lastni mednarodni turnir. Za koga že?

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: torek, 29 Oktober 2013 22:23
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.