Dve mladinski prvenstvi!
Prispeval Marjan Šemrl   
sreda, 04 December 2013 17:45

 

Do 12 let in do 20 let

Dopisni šah v Sloveniji je danes dobil nov zagon in pospešek! Z velikim veseljem lahko poročam, da je odziv na razpisano državno mladinsko prvenstvo presegel vsa pričakovanja. Za nastop na tem tekmovanju se je prijavilo kar 21 mladenk in mladeničev v starosti od 6 do 20 let. Zaradi tolikšnega števila prijavljenih in zaradi velike razlike v starosti, smo se odločili, da organiziramo kar dve državni prvenstvi. V mlajši kategoriji do 12 let bodo igrali vsi, ki so rojeni v 3. tisočletju (2001 in mlajši), v starejši kategoriji pa tisti, ki so prijokali na svet že v prejšnjem tisočletju. Prvenstveni tabeli sta že na spletnem strežniku.

I. DRŽAVNO PRVENSTVO ZA MLADINO - DO 12 LET

I. DRŽAVNO PRVENSTVO ZA MLADINO - DO 20 LET

alt

Ob začetku tekmovanja bo našim mladenkam in mladeničem zagotovo prišel prav kakšen dober nasvet. Tukaj je nekaj uporabnih:

  • Če imate kakršnekoli težave s spletnim strežnikom, se obrnite na našega predsednika dr. Danila Koržeta na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .
  • Igrajte počasi, ne več kot eno potezo na dan v vsaki posamezni partiji. Za vsako potezo imate v povprečju skoraj 4 dni časa za razmišljanje. Uporabljajte lastno znanje in glavo ter svoje ideje preverite tudi s pomočjo računalnika. Pa v kakšno šahovsko knjigo tudi poglejte.
  • Če boste igrali počasi in premišljeno, boste zlahka premagali vse tiste nasprotnike, ki bodo brezglavo hiteli. In zmagati si želite vsi, se mi zdi.
  • Tekmovanje lahko traja za šahovske razmere zelo dolgo. Morda bo končano šele čez eno leto. Vztrajajte pri igri z vso svojo močjo. Tistim najmlajšim svetujem, da v tekmovanje pritegnejo tudi svoje starše. Če boste vi 'pozabili', vas bodo starši opomnili, da morate odigrati potezo.
  • Zmagovalca vsake skupine bosta postala državna mladinska prvaka Slovenije, to pa ni ravno mačji kašelj. Prvi trije bodo prejeli lepe pokale. Splača se potruditi! 

SREČNO! 

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: sreda, 04 December 2013 22:48
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.