Janko Bohak - Bloudkova plaketa 2013 za življenjsko delo!
Prispeval Marjan Šemrl   
nedelja, 02 Februar 2014 18:32

 

Veliko priznanje za slovenski dopisni šah!

alt

Prispevek tudi na strani Šahovske zveze Slovenije

Slovenski dopisni šahisti se lahko znova veselimo. Naš član in dolgoletni predsednik, mednarodni mojster JANKO BOHAK s Ptuja, je prejel visoko priznanje - Bloudkovo plaketo 2013 za življenjsko delo v športu!

Težko bi našli človeka, ki bi dolga leta s tolikšno predanostjo deloval na vseh področjih šaha. Janko je enostavno človek presežkov in rekordov. V svojih najboljših letih je bil odličen šahist mojstrske moči. Na šahovskih tekmovanjih je prisoten vse od leta 1950, kar  pomeni neverjetnih 64 šahovsko simboličnih let. Je nadvse spoštovan in cenjen mednarodni šahovski sodnik. Šahovski organizator, da mu ni para. V svojem ptujskem šahovskem klubu in v celotnem slovenskem prostoru je naredil neizbrisen pečat. Tukaj je še šahovska publicistika in zgodovina. In nikakor ne nazadnje, Janko Bohak je predvsem naš, je dopisni šahist. Mednarodni mojster, igralec z najdaljšim stažem, rekorder po številu partij, dolgoletni predsednik Sveta za dopisni šah, dobitnik zlate medalje ICCF Bertl von Massow, ... in še vedno aktivni igralec. Janko Bohak je tisti človek, ki je postavil temelje sodobnemu slovenskemu dopisnemu šahu, ki danes posega v sam svetovni vrh!

Janko, neizmerno smo ponosni nate! Iskrene čestitke!

{jcomments on} 

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 03 Februar 2014 08:21
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.