Slovenija – 15 let članica ICCF
Prispeval Marjan Šemrl   
ponedeljek, 02 Junij 2014 20:11

 

Končan ciklus turnirjev

Po več kot petih letih se je končal velik mednarodni dopisni turnir »Slovenija – 15 let članica ICCF«. S tem turnirjem je Šahovska zveza Slovenije obeležila zgodovinsko dejanje, ko je bila leta 1992 kot prva iz področja bivše države sprejeta v mednarodno zvezo dopisnih šahistov ICCF. alt

Turnir je potekal v treh stopnjah. V 40 predtekmovalnih skupinah je nastopilo 280 dopisnih šahistov iz celega sveta. Najboljšim so se v polfinalu pridružili še igralci z ratingom nad 2350. V 13 polfinalnih skupinah je tako igralo 143 kandidatov za finalni nastop. Med njimi je bilo tudi 13 Slovencev, a se žal prav nobenemu ni uspelo prebiti v finale.

Na finalnem turnirju je nastopilo 13 zmagovalcev predtekmovalnih skupin. Skupno je bilo zastopanih osem držav. Najboljši je bil višji mednarodni mojster Frank Schubert iz Nemčije 7,5 točkami, sledili pa so Sikorsky (NEM), Brodt (RUS) in Jong (NIZ) vsi s 7 točkami. Tekmovanje pomeni lep organizacijski uspeh in mednarodno uveljavitev naše zveze, ne nazadnje pa tudi finančni zaslužek, saj smo s prijavninami uspeli zbrati precej več sredstev kot je znašal nagradni fond turnirja (1500€).

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: sreda, 04 Junij 2014 16:30
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.