Začenja se 20. prvenstvo Slovenije
Prispeval Marjan Šemrl   
nedelja, 16 Oktober 2016 06:46

 

Na spletnem strežniku je že objavljena turnirska tabela jubilejnega 20. državnega prvenstva v dopisnem šahu. Tokrat se je zbralo kar 15 udeležencev, ki obetajo zares zanimiv in borben turnir.

 

TURNIRSKA TABELA

 

Za nastop se je prijavilo 15 igralcev, kar pomeni, da bomo imeli obsežen turnir z veliko partijami in to je za nadaljnji razvoj slovenskega dopisnega šaha zagotovo dobro. Pa tudi sestava igralcev je izjemno zanimiva.

 

Nastopa mojster FIDE Niko Praznik, ki ima mednarodni ELO rating v rednem šahu kar 2404 točke. Niko  izhaja iz znamenite šahovske družine, ki je v preteklosti ogromno pomenila v slovenskem dopisnem prostoru. Oče Anton Praznik je višji mednarodni mojster, mama Zvonka pa mednarodna mojstrica.

 

Močan igralec iz vrst OTB šahistov je tudi MK Marko Coklin (rating 2218). Prav tako tudi MK Igor Kos, ki brani naslov 18. državnega prvaka. Edini igralec z mednarodnim naslovom v dopisnem šahu je Črnjan IM Mitja Pranjič.

 

Seveda tudi tokrat  ne manjkata rekorderja po številu nastopov na naših državnih prvenstvih Janko Potrata in Marjan Veček. Povsem jasno pa je, da ne gre pocenjevati nikogar in prav zanimivo bo opazovati, kako se bo odvijalo naše jubilejno prvenstvo. Čisto mogoče je, da bo na koncu slavil nekdo, ki ne sodi v ožji krog favoritov.

 

Igralcem želimo zanimive boje, kvalitetne partije in naj na koncu zmaga najboljši.

 

SREČNO!

 

Zadnjič posodobljeno: nedelja, 16 Oktober 2016 10:52
 

Komentarjev 

 
#1 Marjan 18:49 17-10-2016
V imenu vseh se zahvaljujem za vzpodbudne besede.

Imamo pa dva "dopingirana" igralca. Slavko je postal med 19. in 20. prvenstvom dedek, Andrej je, v istem času, postal mladi očka. Po moje sta pripravljena "igrati" 125%. :oops:

Lep pozdrav vsem,
Marjan
Citat
 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.