Začetek 22. državnega prvenstva
Prispeval Marjan Šemrl   
nedelja, 14 Oktober 2018 07:08

 

 

Začelo se je novo državno prvenstvo v dopisnem šahu, ki ima tudi tokrat pestro udeležbo. Zagotovo  bomo čez kakšno leto dobili že 21. državnega prvaka. Prvak je doslej dvakrat postal le Peter Kariž, ampak od tega sta minili že dve desetletji. Skoraj praviloma se namreč dogaja, da naši  prvaki hitro preidejo na mednarodno sceno in tam nizajo nadaljnje uspehe.

 

Najbolj zveneče ime med tokratnimi udeleženci je Miran Zupe (na fotografiji), ki je mednarodni mojster v rednem šahu. V borbi za sam vrh lahko pričakujemo tudi Denisa Šoštariča, ki se je že izkazal s 3. mestom na nedavno končanem 20. prvenstvu. Seveda ne manjkata rekorderja po nastopih na naših državnih prvenstvih Marjan Veček in Janko Potrata. Najbrž še sama nista prepričana, kdo od njiju ima več nastopov, dejstvo pa je, da sta komaj katerega izpustila. Tu so tudi trije novinci Matija Sirk, Milanko Vržina in Aleksander Matjašič. Vsi ostali s spodnje liste nastopajočih so v glavnem 'stari mački' in prav lahko se zgodi, da bo tokrat presenetil kdo izmed njih.

 

Vsem udeležencem želimo uspešen nastop, zanimive boje in dobro igro. Srečno!

 

 

 

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: nedelja, 14 Oktober 2018 07:34
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.