ICCF pred resnim izzivom!
Prispeval Marjan Šemrl   
ponedeljek, 29 Julij 2019 13:13

 

Ko bomo delegati čez nekaj tednov v Vilni potrjevali spremembe pravilnikov in volili tako, da bo staro vodstvo postalo novo vodstvo, bo le malokdo pomislil na pravi izziv sodobnega dopisnega šaha. Izziv, ki počasi prerašča v problem, kajti nihče nima prave ideje, kaj sploh storiti. Dejstvo, da nimamo ideje ni sporno, kar pa ne bi mogli reči za dejstvo, da se o tem še pogovarjati nismo začeli. To, da si zdaj zatiskamo oči, ima lahko za dopisni šah posledico, da pravilnikov, ki jih spreminjamo, ne bomo več potrebovali. Enako velja tudi za novo vodstvo, ki ga bomo letos izvolili.

 

 

Diagram je sam zase dovolj zgovoren. V analizi so upoštevane medsebojne partije vrhunskih dopisnih šahistov, kjer je za mejo uporabljen rating 2500. Trenutno je stanje tako, da je od 20 igranih partij le ena odločena. Verjetnost, da bomo partijo zmagali po banalni napaki nasprotnika (npr. napaka pri izvedbi poteze na strežniku) je najbrž že večja kot da bomo zmagali zaradi naše boljše ali pa nasprotnikove slabše igre. To pa že nekoliko spominja na loterijo, mar ne?

 

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 29 Julij 2019 16:24
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.