Memorial Antona Preinfalka
Prispeval Marjan Šemrl   
ponedeljek, 09 September 2019 08:27

Zmaga Avstrijcu, Slovenci v sredini

 

Po dveh letih se je končal turnir v spomin na velikana slovenskega dopisnega šaha Antona Preinfalka. Mednarodni mojster Preinfalk je igral dopisni šah v nekih drugih časih, ko je bilo razmišljanje z lastno glavo tisto, kar je bilo edino pomembno. 

 

IM Anton Preinfalk (1911-2011) ima edinstveno vlogo v slovenski šahovski zgodovini. Bil je odličen igralec (mojster), neutrudni šahovski organizator, mednarodni šahovski sodnik in svetovno znan sestavljalec šahovskih problemov. Umrl je leta 2011 v stotem letu starosti.

 

SPOMINSKI TURNIR – TABELA

 

Na turnirju je sodelovalo 15 igralcev, od tega 5 iz Slovenije. Zmagovalec je postal avstrijski velemojster Wolfgang Zugrav, ki je dosegel tri zmage in končnih 8,5 točke. Drugi je bil Rus Panitevsky in tretji Nizozemec Raijmaekers. Oba sta zbrala po 8 točk.

 

Najboljši slovenski igralci Milan Horvat, Marko Coklin in Anton Čopar so na koncu delili peto mesto s polovičnim izkupičkom 7 točk. Priložnost je odlično izkoristil Marko Coklin, ki je na turnirju osvojil normo za naslov mednarodnega mojstra.

 

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 09 September 2019 08:39
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.