Klemen Šivic je višji medarodni mojster!
Prispeval Marjan Šemrl   
četrtek, 21 November 2019 09:06

 

 

Pred kratkim nas je z novim uspehom razveselil Klemen Šivic, ki je na kandidatskem turnirju za svetovno prvenstvo delil prvo mesto in s tem uspehom osvojil tudi svojo drugo SIM normo. Tako je Slovenija dobila novega višjega mednarodnega mojstra v dopisnem šahu.

 

TURNIR KANDIDATOV

 

Žal pa ta rezultat ni zadostoval za uvrstitev v finale svetovnega prvenstva. Na delitvi prvega mesta se je znašlo kar 5 igralcev, Klemnu pa je minimalnih 0,25 točk Sonneborna preprečilo napredovanje.

Klemen Šivic je več kot očitno mož za velike dosežke. Prvo SIM normo je dosegel pred leti, ko je za nepoznavalce tako presenetljivo zmagal v finalu svetovnega pokala. Na turnirju je imel med vsemi sodelujočimi najnižji rating, na koncu pa je suvereno postal zmagovalec. Pri tem je v pravi lepotici turnirja premagal velemojstra Leonarda Ljubičića, ki je dve leti za tem postal 28. svetovni prvak. Tudi ta tabela si zasluži ponovno objavo:

 

FINALE XV. SVETOVNEGA POKALA

 

Klemen Šivic je vsestranski šahist. Je odličen igralec in mojstrski kandidat v rednem šahu ter mednarodni mojster problemskega šaha. Po poklicu je doktor matematike in deluje kot docent na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani.

 

 

Zadnjič posodobljeno: četrtek, 21 November 2019 09:43
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.