Zapisnik volilnega zbora 2020
torek, 08 September 2020 11:44

Zapisnik seje volilnega zbora dopisnih šahistov SLOCORR 2020 v Ljubljani, 5. septembra 2020, ob 10. uri

 

Prisotni: Marjan Šemrl, Aleš Borštnik, Danilo Korže, Viktor Jemec, Dušan Leben, Marjan Veček, Marko Coklin, Marijan Šeško, Ciril Peterc, Igor Kos, Janko Potrata, Maja Čargo (do vključno 2. točke), Niko Praznik, Ladislav Lendero, Blaž Bratovič.

 

Dnevni red:

  1. Uvodni pozdrav in potrditev dnevnega reda
  2. Poročilo predsednika in podelitev pokalov za 22. DP Slovenije
  3. Poročilo delegata pri ICCF
  4. Poročilo selektorja reprezentance
  5. Spletna stran in nov komunikacijski kanal na FacebookuVolitve predsednika in članov SDŠ
  6. Razpis 24. DP Slovenije
  7. Trenutno stanje na področju šahovskih motorjev
  8. Razno

 

AD 1.) Po uvodnem pozdravu predsednika Danila Korže smo potrdili dnevni red.

 

AD 2.) Predsednik SDŠ Danilo Korže je poročal o dogajanju v letu med dvema zboroma. Poročilo je priloga tega zapisnika. Podelili smo še pokale za:

22. državno prvenstvo: 1. Borut Komarica (prevzela hčera Maja Čargo), 2. Janko Potrata, 3. Ladislav Lendero.

 

AD 3.) Svoje poročilo je podal delegat pri ICCF Marjan Šemrl. Predvsem je razložil nekaj novosti pri ICCF, ki so rezultat elektronskega glasovanja delegatov, ki je nadomestilo letošnji kongres ICCF, ki je v klasični obliki odpadel zaradi Covid-19.

 

AD 4.) Selektor Aleš Borštnik je poročal o dogajanju v reprezentanci in o tekmovanjih, ki nas čakajo v kratkem.

 

AD 5.) Marjan Šemrl je osnoval tudi skupino za dopisni šah na družabnem omrežju Facebook. Tam bi promovirali igranje dopisnega šaha med širšo publiko, saj je omrežje bolje povezano in zato ima večji doseg kot zgolj spletna stran.

 

AD 6.) Ker je letošnje leto volilno, so bili v kandidacijskem postopku evidentirani 4 kandidati za člane Sveta za dopisni šah, ki so najavili tudi področja, na katerih želijo delati. Za delegata pri ICCF je kandidiral Marjan Šemrl, za predsednika SDŠ Marko Coklin, za selektorja reperzentance Aleš Borštnik ter Danilo Korže za komisarja DP Slovenija ter kapetansko delo v ekipah. Po debati smo izvedli glasovanje v paketu in vsi spodaj našteti so dobili soglasno podporo. Nova sestava SDŠ za obdobje 2020-2024 je tako: Marko Coklin (predsednik), Marjan Šemrl (delegat pri ICCF), Aleš Borštnik (selektor reprezentance) in Danilo Korže (komisar DP Slovenija in kapetan ekip). Morebitnega petega člana SDŠ bomo glede na interes priključili pozneje. V primeru neodločenega glasovanja 2:2 znotraj SDŠ je zbor odločil, da je v tem primeru glas predsednika SDŠ odločujoč.

 

AD 7.) Sprejeli smo razpis 24. DP Slovenija, ki se bo igral po sistemu triple block s 500 dnevi za celoten turnir. Turnir se prične 1. oktobra 2020.

 

AD 8.) O sodobnih šahovskih motorjih je poročal Marjan Šemrl. Na kratko je razložil način instalacije in pomen nekateri bistvenih parametrov. Poudaril je naraščujoč trend uporabe nevronskih mrež pri šahovskih motorjih – tako imenovani motorji NNUE. Udeležencem zbora SLOCORR 2020 je po samem zboru poslal zbirko trenutno aktualnih zmogljivih motorjev.

 

AD 9.) Pod razno ni bilo bistvene razprave.

 

Seja se je zaključila ob 12.40.

Lušečka vas, 7. 9. 2020                                                         Zapisal: Danilo Korže

Zadnjič posodobljeno: torek, 08 September 2020 11:50
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.