Slovenija druga v Evropi!
Prispeval Marjan Šemrl   
četrtek, 13 Maj 2021 06:45

Nov izjemen uspeh slovenskega dopisnega šaha!

 

Slovenska reprezentanca v dopisnem šahu je dosegla izjemen mednarodni uspeh. Na 10. ekipnem prvenstvu Evrope je osvojila drugo mesto in srebrno medaljo. Naši igralci na vseh velikih tekmovanjih vedno znova dokazujejo, da sodijo v sam evropski in svetovni vrh.

 

 

TABELE ICCF

 

Evropski prvaki so postali Nemci, ki so na koncu osvojili le pol točke več od naših. Bron je pripadel Italiji z enakim točkovnim izkupičkom, vendar je bila Slovenija boljša po meč točkah. Naši igralci so v neposrednem dvoboju premagali nove evropske prvake s 4,5 : 3,5. Za našimi igralci so zaostale tako velika Rusija, Španija, Francija, Anglija in ostale države, ki imajo vsaj desetkrat več dopisnih šahistov ter veliko boljše finančne in tehnične pogoje za razvoj dopisnega šaha. Evropski kolegi se upravičeno čudijo – mala Slovenija, ki ima le dobrih 50 aktivnih igralcev, premaguje evropske in svetovne velesile ter redno osvaja medalje na največjih tekmovanjih.

 

Za Slovenijo so na tem evropskem prvenstvu nastopili: Danilo Korže, Aleš Borštnik, Anton Čopar, Darko Babič, Milan Horvat, Marko Coklin, Niko Praznik in Klemen Sorčnik. Kapetan ekipe je bil Aleš Borštnik.

 

Ob velikem slavju slovenskega dopisnega šaha, pa je treba zapisati, da smo si tokrat zaslužili še veliko več. O zakulisnem dogajanju na tokratnem prvenstvu več v naslednjih prispevkih in komentarjih. Našim igralcem pa gredo velike čestitke za pošteno in borbeno igro!

 

Zadnjič posodobljeno: četrtek, 13 Maj 2021 07:04
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.