Janko Potrata je mednarodni mojster!
Prispeval Marjan Šemrl   
torek, 05 Oktober 2021 10:42

 

Janko Potrata je novi slovenski mednarodni mojster dopisnega šaha!

 

V polfinalu veteranskega svetovnega pokala je zmagal v svoji skupini in se s tem uvrstil v finale tega prestižnega tekmovanja. Za zmago je potreboval 8,5 točke, kar je ravno zadostovalo za osvajanje druge norme za IM naslov.

 

Tabela turnirja

 

Janko Potrata je pravi veteran slovenskega dopisnega šaha. Odlične rezultate je dosegal že v času, ko se je igralo še na dopisnice. Hitro se je prilagodil tudi igri na spletnem strežniku, kjer je odigral že preko 1300 partij in s tem sodi med najbolj plodovite slovenske igralce. Je tudi rekorder po številu nastopov na slovenskih državnih prvenstvih. V 30 letih je bilo organiziranih 25 prvenstev Slovenije, Potrata pa je nastopil kar na 21. Praviloma se je vedno uvrščal med najboljše, največji uspeh pa je dosegel prav na 24. prvenstvu, ki še ni čisto končano. Kljub eni nedokončani partiji pa je povsem jasno, da je Janko Potrata novi 24. prvak države Slovenije.

 

Janko, iskrene čestitke za vse dosežke, rekorde in vztrajnost!

 

 

 

 

 

 

Zadnjič posodobljeno: torek, 05 Oktober 2021 10:55
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.