Dobrodošli, Gost
Prosimo Prijava ali Registracija.    Ste izgubili geslo?

Vaši e-mail naslovi
(1 bere) (1) gost
Pojdi na dnoStran: 1
TEMA: Vaši e-mail naslovi
#1527
Vaši e-mail naslovi pred 8 Let, 10 Mesecev  
Skušam si izgraditi e-mail listo slovenskih dopisnih šahistov. Mislim, da večino vaših elektronskih naslovov imam, vendar ne vseh. V zadnjem času sem na elektronske naslove pošiljal povabila za nastop v dvoboju z ZDA in anketo za lažje glasovanje na kongresu.

Vse, ki mojih e-mailov ne prejemate, prosim, da mi svoj elektronski naslov posredujete na:

marjan.semrl@siol.net
Krjavelj
Consciousness is Power
Admin
Objav: 428
graph
Uporabnik trenutno ni prijavljen Kliknite tu za ogled profila tega uporabnika
Spol: Moški krjavelj24 Lokacija: Sp. Brnik, Ceklje, Slovenija Rojstni dan: 07/18
Življenje je kot šahovska igra, spreminja se z vsako potezo.
Sprehodi ... takšni in drugačni
Administrator je onemogočil pisanje neprijavljenim uporabnikom.
 
#1528
Vaše glasovanje pred 8 Let, 10 Mesecev  
TO SPOROČILO JE BILO NAZADNJE POSLANO NA ELEKTRONSKE NASLOVE, KI JIH TRENUTNO IMAM:


Spoštovani prijatelji,

Kot verjetno veste, se bom sredi avgusta udeležil ICCF kongresa v Cardiffu (Wales). Predlogov za spremembe je letos ogromno. Da bi lahko glasoval v skladu z najširšimi interesi slovenskih igralcev, sem pripravil prvi paket 8 predlogov v nadaljevanju. Ostali še sledijo. Prosim vas, da oddate svoje glasove. Zakaj? Enostavno zato, da bo tudi vaše mnenje štelo.

Vaše glasove pričakujem kot odgovor na tole sporočilo!

Več na spletni strani slovenskega dopisnega šaha: www.dopisni-sah.eu/

Hvala in lep večer,
Marjan

Moje glasovanje:

PREDLOG št. 1: (DA=s predlogom se strinjam; NE=sem proti predlogu; XX=vseeno mi je, sem vzdržan)

Generalni sekretar ICCF Michael Millstone predlaga ukinitev dosedanjega dodatnega dneva, ki ga lahko spretni igralci pridobijo z igranjem na (skoraj) 24-urne intervale. To enostavno pomeni, da če bo nekdo porabil za razmišljanje 3 dni, 23 ur in 30 min, se mu bo na turnirski uri odštel natančno tak čas in ne več zgolj 3 cele dni kot doslej. Če bo predlog sprejet, bomo namesto "turnirskega koledarja" že naslednje leto dobili turnirsko uro.

PREDLOG št. 2:
Predlaga se, da naj bi se ukinilo nadaljnje podeljevanje mednarodnih naslovov v ločeni ženski konkurenci. Šah je mentalna igra in ni posebnih razlogov, da bi spol imel kakršno koli vlogo pri sposobnosti za doseganje rezultatov. Predlog naj ne bi deloval retroaktivno, kar pomeni, da bi doseženi mednarodni naslovi v ženski konkurenci ostali nedotaknjeni. Poljska podaja dopolnilni predlog, da bi se za vse uvedel dodatni mednarodni naslov 'kandidat za mednarodnega mojstra' (Candidate International Master) z zmogljivostnim ratingom 2350.
PREDLOG št. 3:
Predlaga se samodejno priznavanje novih mednarodnih naslovov. Doslej je bil za to potreben predlog nacionalne organizacije, z razvojem tehnologije spletnega strežnika pa za to ni več prave potrebe. Vse norme se samodejno beležijo, prav tako tudi pogoji za doseganje višjih mednarodnih naslovov.
PREDLOG št. 4:
Kumuliranje letnega dopusta. Trenutno velja pravilo, da prejme igralec 45 dni dopusta v vsakem koledarskem letu. Neizkoriščeni dopusti se ob koncu koledarskega leta brišejo. Predlaga se ukinitev brisanja in ohranitev pravice.

PREDLOG št. 5:
Zaradi enakopravnega dodeljevanja dopusta se predlaga, da bi se dopust dodeljeval na dan začetka turnirja in ne več na 1. januar. Naslednja kvota bi se dodelila eno leto po začetku turnirja in tako naprej. Kot alternativa se predlaga sukcesivno dodeljevanje, po 1 dan dopusta na vsakih 8 dni v času trajanja turnirja.

PREDLOG št. 6:
Možnost predkongresnega glasovanja. Vsi kongresni predlogi bi bili pravočasno objavljeni na spletni strani kongresa. Delegati bi imeli možnost on line glasovanja do 7 dni pred začetkom kongresa po predhodnem posvetovanju s svojo nacionalno organizacijo. Na ta način bi dobili možnost neposrednega glasovanja tudi delegati, ki se kongresa ne bi udeležili.

PREDLOG št. 7:
Angleška zveza predlaga omejevanje akumulacije časa na maksimum 99 dni + 24 ur. To pomeni, da če ima igralec ob 30. potezi več kot 49 dni + 24 ur prihranjenega časa, se ta poveča le na 99 dni + 24 ur. Enako velja tudi za ostale časovne kontrole.

PREDLOG št. 8:
Preprečevanje ponujanja remija pred določeno potezo. Organizator bi imel možnost, da pred začetkom turnirja določi potezo, do katere bi bil gumb »offer draw« zamrznjen.
Krjavelj
Consciousness is Power
Admin
Objav: 428
graph
Uporabnik trenutno ni prijavljen Kliknite tu za ogled profila tega uporabnika
Spol: Moški krjavelj24 Lokacija: Sp. Brnik, Ceklje, Slovenija Rojstni dan: 07/18
Življenje je kot šahovska igra, spreminja se z vsako potezo.
Sprehodi ... takšni in drugačni
Administrator je onemogočil pisanje neprijavljenim uporabnikom.
 
Pojdi na vrhStran: 1

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.