Kongres ICCF - Krakov 2013 - 4. del
Prispeval Marjan Šemrl   
četrtek, 11 Julij 2013 13:43

alt

 

Še dober teden do začetka

Še dober teden je do začetka letošnjega kongresa ICCF v Krakovu na Poljskem. Mesto Krakov je že leta 1038 postalo sedež poljske vlade. Grad Wavel je bil do leta 1609 sedež poljskih kraljev. Nastal je kot naselbina na griču, na katerem grad še danes stoji.

alt

Kot smo že omenili je letošnja spletna stran kongresa zares vzorna in nudi vse potrebne informacije tako za udeležence kot tudi za igralce, ki jih zanima trenutno stanje in nadaljnji razvoj mednarodne dopisne zveze ICCF. Vsa kongresna dokumentacija je urejena in dostopna na posebni strani . V zadnjem prispevku pred kongresom si bomo ogledali še nekaj zanimivosti, bralcem pa prepuščam, da si še sami preberejo teme, ki jih najbolj zanimajo.

altGeneralni sekretar Michael Millstone, ki vodi tudi servis za dodeljevanje izrednih dopustov, se s to tematiko ubada v posebnem dokumentu. Upravičeni razlogi za dodelitev dopusta so predvsem nepričakovani dogodki (nenadna resna bolezen, naravna katastrofa in nujna medcelinska službena potovanja). Izredni dopust se lahko dodeli tudi za šahovske aktivnosti izven kraja bivanja. Millstone je zbral tudi lestvico najbolj 'zanimivih' zahtev za dodelitev izrednega dopusta. Verjetno je odveč podatek, da so bile zahteve zavrnjene.

Igralci, ki se zanimate za udeležbo na mednarodnih turnirjih, mi lahko svoje želje sporočite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Če obstaja interes, bom v stikih z drugimi delegati skušal pridobiti kakšno dodatno mesto tudi za slovenske igralce. Seznam mednarodnih turnirjev najdete v dokumentu turnirskega direktorja Franka Geiderja.

Tudi komisija za turnirska pravila je prejela nekaj predlogov za spremembe in jih objavila v svojem dokumentu. Obstaja ideja, da se vrstni red v turnirski tabeli pred turnirjem uredi po ratingu, prava razprava pa se je vnela okrog predloga za ukinitev igranja preko posrednikov.

Sprememb v načinu izračuna ratinga ne bo. Komisar Gerhard Binder v svojem dokumentu predlaga le višji začetni rating za morebitne igralce brez ratinga, ki nastopajo na olimpijadi, ureditev pravila za upoštevanje FIDE ratinga in začetek obračunavanja ratinga za Šah 960.

V Krakovu se nam končno obeta tudi izvolitev novega direktorja za marketing, ki bo postal Anglež Andrew Dearnley, ki je resnično dober kandidat za to funkcijo.

Objavljen je tudi koledar predvidenih bodočih uradnih tekmovanj in še kar nekaj dokumentov. Podrobno o ostali problematiki in o kongresnem dogajanju bom poročal neposredno s prizorišča, kamor potujem 20. julija. Trenutno je prijavljenih 91 udeležencev, ki bo zastopalo 41 nacionalnih zvez.

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: sreda, 24 Julij 2013 08:55
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.