Kongres ICCF - Cardiff 2015 – III. del
Prispeval Marjan Šemrl   
ponedeljek, 15 Junij 2015 20:14

 

Omejitev akumulacije časa na 99 dni?!

Simbol Walesa je rdeči zmaj.  Najdemo ga na zastavi, grbih, gumbih, majicah,  pločevinkah piva, vojaških suknjičih, spominkih ... Zmaj je državna trgovska znamka in domača žival valižanske duše, znak suverenosti. Boj med rdečim in belim zmajem,  kjer zmaga rdeči,  je prispodoba zmage Keltov nad Anglosaksonci.  Owain Glyndwr je že leta 1400 premagal Angleže v imenu zmaja in valižanski vojščaki so nosili zeleno-bele suknjiče. 1536 sta se Wales in Anglija združila. Anglosaksonci so klicali prvotne prebivalce Britanie Wealeas (tujci) in od tod ime za Wales,  medtem  ko Valižani sebe imenujejo compatriots (vojaki),  Cymru (dežela vojakov).

cardiff3

 

PREDLOG št. 5

Zaradi enakopravnega dodeljevanja dopusta se predlaga, da bi se dopust dodeljeval na dan začetka turnirja in ne več na 1. januar. Naslednja kvota bi se dodelila eno leto po začetku turnirja in tako naprej.  Kot alternativa se predlaga sukcesivno dodeljevanje,  po 1 dan dopusta na vsakih 8 dni v času trajanja turnirja.

PREDLOG št. 6

Možnost predkongresnega glasovanja. Vsi kongresni predlogi bi bili pravočasno objavljeni na spletni strani kongresa. Delegati bi imeli možnost on line glasovanja do 7 dni pred začetkom kongresa po predhodnem posvetovanju s svojo nacionalno organizacijo. Na ta način bi dobili možnost neposrednega glasovanja tudi delegati, ki se kongresa ne bi udeležili.

PREDLOG št. 7

Angleška zveza predlaga omejevanje akumulacije časa na maksimum 99 dni + 24 ur. To pomeni, da če ima igralec ob 30. potezi več kot 49 dni + 24 ur prihranjenega časa, se ta poveča le na 99 dni + 24 ur. Enako velja tudi za ostale časovne kontrole.

PREDLOG št. 8

Preprečevanje ponujanja remija pred določeno potezo. Organizator bi imel možnost, da pred začetkom turnirja določi potezo, do katere bi bil gumb »offer draw« zamrznjen.

 Kako naj Slovenija glasuje?  Vaše odgovore s kratko utemeljitvijo pričakujem v komentarjih.

 

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: sreda, 15 Julij 2015 20:07
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.