Jernej Pirš je novi slovenski dopisni mednarodni mojster
Prispeval Danilo Korže   
ponedeljek, 13 November 2017 19:27

 

Z zmago na nemškem mednarodnem turnirju Germany Candidate Master 03-A  je Jernej Pirš osvojil svoj drugi bal IM ter postal s tem dopisni mednarodni mojster. Po daljšem času je tako Slovenija spet dobila novega mednarodnega tituliranega igralca.

 

Jernej je že pred tem osvojil nižja naslova CCE in CCM, zdaj pa s svojim ratingom (ta je trenutno preko 2400 točk ICCF) že trka na vrata prve slovenske deseterice. Trenutno igra tudi v finalu tristopenjskega mednarodnega turnirja LIPEAD, kjer se bori za eno od prvih treh mest, zmago pa ima že tudi zagotovljeno na turnirju Malcolm Peltz Memorial, kjer bi sicer osvojil še en bal IM, a ga več ne bo potreboval.

 

Tako imamo trenutno v Sloveniji dopisno aktivne 3 velemojstre (GM), 5 višjih mednarodnih mojstrov (SIM) ter osem mednarodnih mojstrov (IM).

 

Jernej je sin bolj znanega očeta Matjaža, ki je velemojster dopisnega šaha ICCF, a igra na nemški rating listi. Tako kot oče tudi sin Jernej že več let dela in živi v Nemčiji, a je ostal zaenkrat zvest slovenski dopisni zvezi. Čestitamo Jerneju in mu želimo še več dopisnih šahovskih uspehov. Glede na njegovo mladost so pred njim še mnogi dobri rezultati.

 

 

 

Zadnjič posodobljeno: sobota, 23 Junij 2018 11:54
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.