Kongres ICCF – Llandudno 2018 – 1. del
Prispeval Marjan Šemrl   
sobota, 23 Junij 2018 11:22

 

 

Kot delegat Slovenije sem dobil priložnost, da bom med udeleženci letošnjega kongresa ICCF v mestecu Llandudno, ki leži v severnem delu Walesa na polotoku ob Irskem morju. Uradni del kongresa bo trajal od 19. do 23. avgusta.

 

Trenutno na spletni strani ICCF poteka zbiranje in razprava o predlogih, ki jih bomo obravnavali in o njih glasovali na kongresu. Do posameznih predlogov imate dostop vsi dopisni šahisti po prijavi na spletno stran ICCF. V zgornjem delu menija izberete 'ICCF Congresses' in nato 'PROPOSALS' v vrstici za leto 2018.

 

Posebno revolucionarnih predlogov letos ni, zato bom na tem mestu omenil le nekaj najbolj zanimivih:  

  • Prekoračitev časa za razmišljanje na ekipnih naj bi v bodoče pomenila izgubo partije brez vsake izjeme.
  • Mehika bo postala nova članica ICCF.
  • ICCF naj bi v prihodnje zagotovil medalje tudi za naslove CCE in CCM. Prevzel pa bi jih lahko izključno le osebno delegat na kongresu.
  • POMEMBNO: Vse partije na strežniku naj bi bile vidne občinstvu z zamikom 5 potez. To ne velja za finale olimpijade, svetovna prvenstva in turnirje kandidatov (*).
  • Alternativni predlog je, da naj bi igralci na ekipnih tekmovanjih (spet) v živo videli partije vseh svojih soigralcev.
  • Zmagovalec svetovnega pokala v šahu 960 naj v bodoče ne bi imel pravice nastopa na turnirju kandidatov.

Vseh predlogov je trenutno 39. Večina jih je bolj specifične narave in niso zanimivi za širšo populacijo igralcev. Trenutno je še najbolj vprašljivo glasovanje Slovenije pri predlogu o vidnosti vseh partij na strežniku z zamikom 5 potez (*). Vaša mnenja so več kot dobrodošla.

 

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: sobota, 23 Junij 2018 11:48
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.