Borko Boškovič osvojil normo SIM
Prispeval Danilo Korže   
nedelja, 15 Avgust 2010 22:02

{jcomments on}

Borko Boškovič je na preliminarnem turnirju ciklusa za svetovno prvenstvo osvojil svojo prvo normo IM in SIM z odličnim rezultatom 9.5 točk iz 12 partij. S tem rezultatom si je že tudi zagotovil najmanj 2. mesto, kar pomeni, da se je uvrstil v naslednji krog tekmovanja, torej na polfinalni turnir svetovnega prvenstva. Nanj bo sicer moral počakati do junija 2011, ko tovrstni turnirji naslednjič startajo.

Borko je sicer doktor znanosti iz področja računalništva, njegova smer raziskovanja pa so prav šahovski programi in njihovo izboljševanje. Skoraj bi lahko rekli, da mora dopisni šah igrati po svoji službeni dolžnosti :) Poleg omenjenega rezultata bo naredil tudi odličen rezultat na 6. deski 8. ekipnega EP, prav tako pa tudi na 6. deski polfinalnega turnirja za 18. olimpijado ICCF. Na obeh omenjenih turirjih bo seveda osvajal tudi svoje nove norme. Tako se je še posebaj izkazal kot odličen ekipni igralec v reprezentanci Slovenije.

Upam, da nam bo poslal kakšno svojo komentirano partijo, da jo objavimo na spletni strani. Bera letošnjih norm slovenskih igralcev se je s tem povzpela že na število 11, kar je bila sicer končna številka v letih 2008 in tudi 2009. Letos bo ta številka očitno močno presežena, saj je v ognju še kar precej slovenskih želez, ki bodo kmalu dozorela.

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 16 Avgust 2010 16:22
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.