Kongres ICCF - Antalya 2010 - III

{jcomments on}

Začetek svetovnega kongresa se nezadržno bliža. Še dober teden je do trenutka, ko se bomo v turističnem naselju Kemer, ki je 70 km oddaljen od Antalye, srečali delegati nacionalnih zvez. Prihajajo še zadnji kongresni dokumenti - tokrat bom ponovno povzel le najbolj zanimive in za nas pomembne izvlečke.


Zanimivo je poročilo Gerharda Binderja, komisarja ICCF za rating sistem. Njegovo glavno opažanje je, da se neaktivni igralci predolgo nahajajo na rating listi. Vodilni na svetovni lestvici (Elwert) že dve leti ni končal nobene partije. Podobno velja za štiri igralce iz prve deseterice in sedem iz dvajseterice. Binder predlaga, da naj bi se v bodoče iz objavljene rating liste izločali igralci, ki v zadnjih dveh (treh) letih niso končali nobene partije. Rating jim seveda ostaja, le objavljal se ne bi.

Razprava v forumu

 

Julija je odstopil lansko leto izvoljeni direktor za marketing, Nemec dr. Uwe Staroske. Pripravil je obširno poročilo o svojem delu, v katerem navaja pretekle aktivnosti - kontakti s sponzorji, časopisni članki, radio in TV intervjuji ... Novega kandidata na to izpostavljeno mesto pa nacionalne zveze žal (še) niso predlagale. Dr. Staroske v svojem poročilu predlaga intenzivnejše upoštevanje sponzorjev (logotipi na razpisnih in turnirskih straneh...). Kot veliko marketinško popestritev pa predlaga, da bi ICCF v svoj vzporedni program vključila varianto "Šah 960".Gre za Fisherjevo idejo, pri kateri se osnovna vrsta figur pred partijo postavi naključno in tako v trenutku odpade vsa obstoječa otvoritvena teorija.

Chess960

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 11 Oktober 2010 18:27
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.