SM Karacsony, Zsolt (2578)

 

 

Zsolt se je rodil leta 1980 v mestu Oradea v Romuniji.

Rodil se je družini, kjer sta bila oče in mama matematika, tako da ni preveliko presenečenje, da je tudi Zsolt kasneje po končani šoli postal matematik.
Trenutno je zaposlen na univerzi kot docent matematike na Univerzi v Miskolcu.

Da ima bistro glavo dokazuje tudi podatek, da govori več tujih jezikov: madžarsko, romunsko in angleško.

Šah je začel igrati relativno pozno. Najprej je začel igrati na lokalnih in mladinskih tekmovanjih, pozneje pa se je preusmeril na državna in mednarodna prvenstva. Leta 1998 je dobil svoj prvi FIDE rating, zaradi uspešenih nastopov na mednarodnem turnirju v Jugoslaviji in na Madžarskem.

Z dopisnim šahom se je prvič srečal leta 1995. Tako kot OTB šah je dopisnega tudi pričel igrati na lokalnih turnirjih. Njegov prvi večji uspeh je bila zmaga na mednarodnem turnirju "The Medicine Cup" in na romunskem pokalnem tekmovanju.
Izkušnje ima tudi z igranjem šaha preko e-mail pošte. Leta 2000 je igral svoj prvi mednarodni turnir v dopisnem šahu "Tavsakk and Chess clinic Cup", kjer se je brez večjih težav uvrstil v finale tekmovanja.
To je bil trenutek, ko je Zsolt spoznal, da lahko v dopisnem šahu doseže še višje cilje in postane zelo dober dopisni šahist.

Po seriji dobrih rezultatov je leta 2005 osvojil naziv IM, kateremu je naslednje leto 2006 dodal še naziv SM.

 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.