GM Kögler, Klaus (2542)


Klaus Kögler se je rodil leta 1965 v mestu Wiesbaden (Nemčija). Šah se je naučil igrati pri dedku, ko mu je bilo 6 let. Dedek je bil močan amaterski šahist med leti 1920 in 1930.

Leta 1984 se je prvič srečal z dopisnim šahom in takoj je vedel, da je to zvrst, ki mu najbolj leži. Pozneje je vse manj igra OTB šah in se posvetil igranju preko pošte. Leta 2007 je po tretji osvojeni GM normi na turnirju BCCA-100 osvojil naslov velemojstra.

Klaus je poročen in oče 14 letne hčerke. Po naključju imajo v družini tudi črno mačko in dva bela zajčka. Barva živali ni povezana s šahovskimi polji :)
Trenutno živi v malem mestu Dorfen, 50km vzhodno od Münchna. Dela kot prevajalec in pisatelj. V prostem času tudi piše članke za nemško revijo Kaissiber.

Kadar ni zaposlen in ne igra šaha, je velik ljubitelj dobre glasbe, literature, filmov in uživa ob kapljici dobrega vina.

Klaus nam sporoča:
"Upam, da bomo igrali zanimiv šah v prijateljskem vzdušju. Vsem želim veliko sreče in najboljše poteze. Na zadnje, bi se še prav lepo zahvalil g. Matjažu Piršu in slovenski zvezi za prijazno povabilo na turnir".

Zadnjič posodobljeno: četrtek, 28 Oktober 2010 17:11
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.