Novi uspehi slovenskih dopisnikov
Prispeval Danilo Korže   
sobota, 19 Marec 2011 12:39

Tudi v letu 2011 slovenski dopisniki ne počivajo in že lahko poročamo o številnih uspehih. Čeprav teče šele tretji letošnji mesec, so slovenski dopisniki osvojili že 7 mednarodnih norm ICCF ter že tri končne naslove: Bojan Fajs in Mitja Pranjič naslov IM, Eva Korošec pa naslov LIM.

Poleg tega je Bojan Fajs na polfinalnem turnirju 68. evropskega posamičnega prvenstva dosegel prvo mesto in se uvrstil v finale 68. evropskega prvenstva. Na teh evropskih prvenstvih beleži Slovenija sicer že tudi naslov prvaka (Andrej Loc) ter nekaj visokih uvrstitev.

Tik pred velikim uspehom je na 24. svetovnem prvenstvu tudi Marjan Šemrl, njegova končna uvrstitev naj zaenkrat ostane še skrivnost.

Kljub prepovedi selektorja si ne morem kaj, da ne bi priznal, da je zelo velika verjetnost, da nas v finalu moštvenega 7. EP  čaka ena od medalj. Njena barva je odvisna od razpleta zadnjih partij (tako naših kot naših nasprotnikov). 

Mislim, da s tem ne izdam preveč, če napovem, da se bomo uvrstili tudi v finale 18. olimpijade ICCF. Na polfinalnem turnirju sicer potekajo še zadnje partije, a verjamemo, da bo naš rezultat dovolj dober, da bo zadoščal za eno od prvih dveh mest, ki vodijo v finalni turnir trinajstih najboljših reprezentanc na svetu.

Naslednjo soboto bo potekal kongres ŠZS v Šahovskem domu v Ljubljani. Tam bodo prejeli medalje za osvojene dopisne naslove Iztok Brunšek (naslov GM), Aleš Borštnik in Matej Keršič (naslov SIM) ter Milan Horvat (naslov IM). Prav tako bodo zlate medalje za zmago na 7. ženski olimpijadi prejele naše punce v postavi Maja Nadvešnik, Eva Korošec, Lara Kozarski in Anica Horvat. Vsi našteti so vljudno vabljeni, da se kongresa ŠZS udeležijo in osebno prejmejo priznanja, ki jim bodo podeljena.

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: sobota, 19 Marec 2011 12:50
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.