Odločen turnir Slav Cup III
Prispeval Danilo Korže   
četrtek, 31 Marec 2011 07:35

Po približno dveh letih in štirih mesecih je odločen ekipni tunir Pokal slovanskih narodov III, ki ga je kot zmagovalka prejšnjega turnirja organizirala Slovenija.

Na tretji izvedbi omenjenega tekmovanja je bila gneča na koncu pri vrhu izredna. Za pol točke je slavila ekipa Češke, druga je bila Slovenija II (Bandelj, Pranjič, Jemec, Pirš, Lazar in Horvat), tretja Rusija, četrta pa ekipa Slovenije I (Borštnik, Šivic, Hriberšek, Borštnik, Leben in Malnar) le eno točko za zmagovalci.

Večina naših igralcev je pri tem dosegla tudi nove mednarodne norme za nazive IM in SIM, zato vsem iskrene čestitke.

Nekoliko slabše nam gre na našem domačem turnirju ob 15-letnici Slovenije kot članice ICCF. V polfinalu teče 13 skupin, v finale se iz vsake uvrsti le zmagovalec. Trenutno žal kaže, da se nobenemu od Slovencev ne bo uspelo prebiti v finale. Situacije po skupinah so zelo različne, v eni je recimo zmagal igralec z le eno zmago in ostalo remi, v drugih skupinah pa ponekod niti 4+ ne bo dovolj za zmago. V primeru, da se bo kdo v finale uvrstil dvakrat, bo v tem primeru naredil prostor še za najboljšega drugouvrščenega iz vseh skupin. Predvidoma bo finale lahko startalo še letos, takoj, ko bodo znani vsi finalisti.{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: četrtek, 31 Marec 2011 07:46
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.