Kongres Järvenpää 2011 - II.

 

Pet novih mednarodnih naslovov

Predkongresna dejavnost se začenja z nominacijami igralcev za promocijo v nove ali višje mednarodne nazive. Komisar ICCF za podeljevanje naslovov Anglež Neil Limbert nam je v prvem paketu potrdil pet naslovov za igralce, ki so izpolnili vse pogoje. To so:

Dr. Anton Čopar - višji mednarodni mojster

Matjaž Pirš - višji mednarodni mojster

Bojan Fajs - mednarodni mojster

Mitja Pranjič - mednarodni mojster

Eva Korošec - mednarodna mojstrica

 

Po dolgih letih je Slovenija dobila novo, (tretjo v zgodovini) mednarodno mojstrico. To je mlada Eva Korošec iz Moravč. Eva izhaja iz najuspešnejše slovenske družine v dopisnem šahu, zelo pa se je izkazala že kot članica ženske olimpijske reprezentance Slovenije, ki je pred dvema letoma tako presenetljivo osvojila zlato olimpijsko kolajno.

Več kot zasluženo je višji mednarodni mojster postal dr. Anton Čopar iz Šmartnega pri Litiji (na fotografiji), ki ima že zelo dolg dopisniški staž. Tone je doktor kemijskih znanosti, dopisni šah pa igra od leta 1978.  Sodi med najzaslužnejše in najboljše slovenske igralce predvsem v reprezentančnih selekcijah.  Občudovanja vredni sta njegova požrtvovalnost in ekipna pripadnost.  Tako se je v preteklosti večkrat primerilo, da je dosegel slabši rezultat  na posamičnem tekmovanju, istočasno pa prispeval odločilne ekipne točke, ko jih je naša reprezentanca najbolj potrebovala.

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: torek, 02 Avgust 2011 14:54
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.