24.SP/XV. - Kdo bo 24. svetovni prvak?
četrtek, 05 Maj 2011 19:53

 

Vsi članki

Kdo bo 24. svetovni prvak?

Danes sta se na 24. svetovnem prvenstvu končali kar dve partiji: Wunderlich - Sabaev 1:0 in Šemrl - Munoz 1:0. S tem smo postali znani vsi trije nosilci medalj, ki smo si istočasno  zagotovili še nastop na enem od naslednjih svetovnih prvenstev. To smo  Hans-Dieter Wunderlich (NEM), Tansel Turgut (TUR) in moja malenkost.

Z osvojenimi 10 točkami sem dosegel tudi svojo četrto velemojstrsko normo in s tem prispeval  v letošnjo izdatno bero slovenskih norm.  Zdaj jih imamo skupaj že 11. Če smo Slovenci zadnja leta osvajali mednarodne norme s hitrostjo ena na mesec, se je letos ta hitrost kar podvojila.

Do konca prvenstva so preostale le še tri partije, o novem prvaku pa odločata  dve: Turgut - Gerhardt in Šemrl - Jacquin.  Zaključek turnirja je zares dramatičen! Trenutni vrstni red je:

1. dr. Hans-Dieter Wunderlich (NEM) 10,5 (0)

2. Marjan Šemrl  (SLO) 10 (1)

3. dr. Tansel Turgut (TUR) 10 (1)

Katero ime bo zapisano v seznam svetovnih prvakov pod številko 24?

Zelo enostaven izračun kaže tri možnosti:

1.) Če v zadnjih dveh partijah ne uspe zmagati niti Turgutu niti meni, potem bo svetovni prvak Hans-Dieter Wunderlich (NEM).

2.) Če Turgut zmaga, meni pa to ne uspe, bo svetovni prvak Tansel Turgut (TUR).

3.) Če v zadnji partiji premagam Argentinca Jacquina, potem se bo, ne glede na ostale rezultate, v zgornjo tabelo prvič v zgodovini zapisala dežela na sončni strani Alp.

{jcomments on} 

Zadnjič posodobljeno: sreda, 15 Junij 2011 12:42
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.