Kongres Järvenpää 2011 - III.

 

Volitve funkcionarjev ICCF

Letošnji kongres ICCF na Finskem zaznamuje iztek štiriletnega obdobja, po katerem so spet potrebne volitve funkcionarjev na vseh pozicijah izvršnega odbora te mednarodne organizacije. Prejeli smo listo kandidatov za posamezna mesta, ki kaže, da posebnega zanimanja za vodstvene funkcije pravzaprav ni. Na posamezna mesta so v glavnem nominirani le kandidati, ki že doslej opravljajo to funkcijo. Izjema je le najvišji položaj – mesto predsednika ICCF, kjer se bosta tudi tokrat pomerila že stara znanca. Kandidata za ta položaj sta dosedanji predsednik Francoz Eric Ruch in avstrijsko-turški predstavnik ter 16. svetovni prvak Tunc Hamarat.

Predsednik: Eric Ruch (FRA), Tunc Hamarat (AVS)

Generalni sekretar: Michael Millstone (ZDA)

Finančni direktor: George Pyrich (ŠKO)

Turnirski direktor: Frank Geider (FRA)

Direktor za marketing: ni kandidata

Servisni direktor: Jean-Christophe Chazalette (FRA)

Revizor: Josef Mrkvička (CZE)

Program posameznih kandidatov bo objavljen na spletnih straneh ICCF. Kot zanimivost morda kaže omeniti le na precejšnje razlike v programih obeh kandidatov za mesto predsednika. Medtem, ko Ruch opozarja na trenutne probleme svetovne organizacije in predlaga nekaj rešitev, ponuja Hamarat velikopotezno sodelovanje s Šahovsko zvezo Turčije in določena sponzorska sredstva, ki bi jih svetovna organizacija pridobila v primeru njegove izvolitve.

Medtem pa je Marco Caressa že objavil razpis za 9. žensko olimpijado, ki se bo predvidoma začela 1. septembra.

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: torek, 02 Avgust 2011 14:55
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.