24.SP/XX. - Še nekaj objav
četrtek, 14 Julij 2011 07:56

 

Vsi članki

 

Še nekaj objav

Nadaljujejo se aktivnosti za promocijo dopisnega šaha v slovenskih medijih. Revija Jana je na to temo zmage na 24. svetovnem prvenstvu objavila zelo kvaliteten članek.

(Fotografija: Šimen Zupančič)

Medtem, ko v tujini o tem vrabci čivkajo, pri nas pa se marsikomu še vedno ne sanja, kaj so korporativni mediji (pa bi se mu moralo), izdaja idrijski koncern Kolektor svojo korporativno revijo Komunitator že deset let. Naklada je kar 8000 izvodov. Morda je tudi to dejstvo pomemben kamenček v mozaiku neverjetne uspešnosti podjetja doma in v tujini. Komunitator je objavil članek, ki lepo predstavi zanimivosti iz sveta dopisnega šaha.

Janko Bohak je pripravil intervju za slovensko revijo Šahovska misel. Priložena je tudi komentirana partija, ki je odločila tole svetovno prvenstvo. 

 

 

Z velikim veseljem lahko poročam, da se je slovenski šah vrnil tudi v osrednji radijski medij. Pred tedni sem bil v sobotni športni oddaji izbran celo za športnika tedna, v nedeljo, 10. julija pa sem bil s 6-minutnim intervjujem gost v rubriki »Športnik izbira glasbo«.

Obširni članek na temo zmage na svetovnem prvenstvu je objavil tudi osrednji tiskani medij za gorenjsko regijo – Gorenjski glas.

Prihajajo tudi prve obširnejše mednarodne objave. Zanimivo je poročilo, ki ga je za ameriško spletno stran pripravil znani dopisni šahist in kolumnist Alex Dunne. Ob tem je v rubriki »partija meseca« objavil partijo Šemrl – Tiemann z lastnimi komentarji.

Junijska številka italijanske publikacije za dopisni šah  pa prinaša članek na štirih straneh s tremi partijami, ki jih je na kratko komentiral Ruggeri Laderchi.

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: petek, 12 Avgust 2011 19:43
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.