Razpis polfinala 69. EP za posameznike
Prispeval Danilo Korže   
nedelja, 08 April 2012 10:37

Novi komisar evropskih prvenstvev Marco Caressa nam je poslal razpis za polfinalne turnirje 69. evropskega prvenstva za posameznike. Spomnimo se, da ima na evropski sceni Slovenija že nekaj lepih uspehov. Prvak stare celine je bil Loc Andrej (64. EP), Gerzina Mitja (65. EP) je bil drugi, Jože Novak (66. EP) pa tretji. V finalu 67. EP pa nastopa Bojan Fajs in pričakuje prav tako zelo dobro uvrstitev.

Za uvrstitev v finale se je treba v polfinalu uvrstiti na 1. ali 2. mesto. V polfinalu lahko direktno nastopijo nosilci naslovov SIM ali GM ter vsi, ki so se uvrstili iz nižjega ranga tekmovanj evropske zveze. Slovenija ima dodatno možnost 2 kandidata nominirati sama (vsaka država ima načeloma le eno mesto, mi imamo tokrat dve, ker smo bili ekipno tretji na 7. EP).

Pozivam torej igralce, ki so nosilci naslova SIM ali GM in bi radi nastopili, da mi to sporočijo. Izmed tistih, ki naslova še nimajo, pa lahko nominiramo torej 2 igralca (bodisi IM ali brez naziva). V poštev pridejo predvsem igralci z ratingom višjim od 2300 ICCF.

Polfinalni turnirji se bodo začeli 1. junija 2012, v skupinah bo po 13 igralcev. Svojo prijavo mi sporočite najpozneje do 20. aprila.

Vljudno vabljeni, da nadaljujemo zelo uspešno tradicijo nastopanja slovenskih igralcev na evropskih prvenstvih.{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: nedelja, 08 April 2012 10:48
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.