Četrta GM norma za Iztoka Brunška!
Prispeval Marjan Šemrl   
sobota, 28 April 2012 19:10

 

Svetovno prvenstvo končuje tik pod vrhom

Slovenski velemojster Iztok Brunšek je dosegel nov velik uspeh. V finalu 25. svetovnega prvenstva je končal predzadnjo partijo in z odličnim rezultatom osvojil svojo četrto velemojstrsko normo.

Zdaj je že jasno, da bo Iztok prispeval v slovensko zakladnico nov imeniten mednarodni dosežek, čeprav bo, kot kaže, za medaljo zmanjkala kakšna polovička. V vsakem primeru bo to izvrsten rezultat, kakršnih v zgodovini slovenskega dopisnega šaha ni bilo ravno na pretek. Ali se nismo na vrhunske rezultate že malo preveč navadili in so nam postali samoumevni?

Iztok Brunšek se je v dobrih 10 letih iz dopisnega začetnika razvil v enega najboljših dopisnih šahistov na svetu. Spomnimo se, svoje prve dopisne poteze je po težki delovni nesreči pisal s svinčnikom v ustih, danes pa kroji najožji svetovni vrh. Kariera, vredna vsega spoštovanja!

Selektor Andrej Loc je pred leti zapisal, da je Iztok Brunšek največji talent svetovnega dopisnega šaha. V mladinskih časih, ko je obiskoval šahovsko šolo pri Iztoku Jelenu, je ta dejal, da je rojen za dopisni šah. Kako prav sta imela oba!

{jcomments on} 

Zadnjič posodobljeno: sobota, 28 April 2012 19:25
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.