Končano je 24. svetovno prvenstvo!
Prispeval Marjan Šemrl   
nedelja, 24 Junij 2012 00:21

 

Wunderlichu srebro, Turgutu bron!

Pravkar sem poslal čestitko prijatelju Wunderlichu za osvojeno srebrno medaljo! Izjalovila so se namreč  pričakovanja, da bom osvojil 24. svetovno prvenstvo z najmanjšo prednostjo v zgodovini (le 0,25 SB). Na koncu znaša prednost konkretne pol točke.

V Ameriki živeči Turek, kardiolog Tansel Turgut je sicer napovedoval, da mu bo uspelo zlomiti odpor Nemca Gerhardta, vendar hiter pregled partije pokaže, da za kaj takega verjetno prave možnosti niti ni bilo. Partija Turgut - Gerhardt se je namreč po treh letih in 100 potezah končala z remijem.

Končni vrstni red 24. svetovnega prvenstva je torej: 1. Šemrl (SLO) 11, 2. Wunderlich (NEM) 10,5 in 3. Turgut (TUR) 10,5. Naš Jože Novak je osvojil 7 točk in zasedel končno 13. mesto, kar je četrti najboljši slovenski rezultat na svetovnih prvenstvih. Več o nosilcu srebrne medalje pa lahko preberete na tej povezavi.

Dr. Hans-Dieter Wunderlich - srebrna medalja! 

Končno so dani vsi pogoji, da se svetovnemu prvaku podeli tudi glavna nagrada - to je srebrn krožnik z vgravirano tabelo turnirja. Vsekakor gre za enkraten spomin na ta prelepi dogodek.

Prvi trije smo si z uvrstitvijo zagotovili še en neposreden nastop v finalu svetovnega prvenstva. Wunderlich in Turgut morata to pravico izkoristiti na naslednjem prvenstvu (verjetno drugo leto), svetovni prvak pa lahko pravico izkoristi kadarkoli v prihodnosti.

{jcomments on} 

Zadnjič posodobljeno: petek, 06 Julij 2012 07:14
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.