Gradovi Kralja Matjaža
Prispeval Marjan Šemrl   
torek, 21 Avgust 2012 21:37

 

Tradicionalna zimska prireditev v občini Črna

Zimska prireditev - Gradovi Kralja Matjaža poteka v mesecu januarju, in sicer vsako leto že od leta 1993 na ravnici Mitnek pod Peco.  V dosedanjih dvajsetih ponovitvah so ekipe zgradile že preko 1100 gradov. Prireditev si je do danes ogledalo več deset tisoč obiskovalcev.  Skupine graditeljev pridejo iz vse Slovenije, sosednje Avstrije in ostalih evropskih držav.

Več o Gradovih Kralja Matjaža

Osrednji dogodek Gradov Kralja Matjaža je tekmovanje ekip v gradnji snežnih gradov. Tridnevno dogajanje spremlja pester kulturni in športni program, ki je v celoti povezan z legendo o Kralju Matjažu. V petkih poteka nočni slalom z baklami za pokal Kralja Matjaža, sobote pa so namenjene celodnevni gradnji snežnih gradov. Gradnjo snežnih gradov vsako leto spremlja pester zabavni in kulturni program (predstavitev ekip, izbor Alenčice, nastop harmonikašev, ognjena predstava, prihod Kralja Matjaža, razglasitev rezultatov in predstavitev nagrad najboljšim ekipam, nastopi znanih glasbenikov …). Nedelje so namenjene družinam in otrokom, poskrbljeno je za zanimive otroške igre, lutkovne predstave, iskanje skritega zaklada, gradnjo in barvanje snežnih skulptur, možnost jahanja in še mnogo več ...

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: sreda, 22 Avgust 2012 15:31
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.