Kongres ICCF, Pretoria 2012 – IV. del

 

Srebrni krožnik in bronaste medalje

Otvoritev prvega kongresa na afriški celini, Pretoria 2012, je potekala v dokaj skromnem vzdušju, tako kot se za afriške razmere tudi spodobi. Pozdravni govor je imel predsednik Zveze dopisnih šahistov Južne Afrike, Dinand Knol. Poslušali pa smo tudi pozdravne besede predstavnika Šahovske zveze Južne Afrike.

Predsednik Eric Ruch je poudaril bogato zgodovino šaha in dopisnega šaha v Južni Afriki, se zahvalil za organizacijo in ob igranju uradne ICCF himne, odprl letošnji 41. kongres v zgodovini.

ja08

Sledila je podelitev priznanj za zasluge na področju dopisnega šaha ter za uvrstitve na pomembnih turnirjih. Imel sem veliko čast, da sem iz rok predsednika prejel še najvišje priznanje za naslov 24. svetovnega prvaka - srebrni krožnik z vgravirano končno turnirsko tabelo. (Zanimivo: prevzel sem tudi bronasto medaljo za prijatelja Tansela Turguta, s katerim se bova kmalu srečala v Mariboru, v okviru svetovnega prvenstva mladih).

Podeljene so bile medalje za najboljše reprezentance na 17. dopisni olimpijadi in za nas najvažnejše - medalje za 7. ekipno prvenstvo Evrope. Prejeli smo kar devet bronastih medalj, dobitniki pa so: Jože Novak, Peter Žebre, Anton Čopar, Danilo Korže, Aleš Borštnik, Matej Keršič, Mirko Bandelj, Stane Korošec in kapetan Andrej Loc. Iskrene čestitke! 

 

 

Nadaljevali smo z vprašanjem članstva nacionalnih zvez v ICCF. Nekaj manjših zvez izven Evrope (7) je suspendiranih zaradi večletnega neplačevanja stroškov v mednarodni zvezi in ne morejo nastopati na uradnih tekmovanjih. Sprejeli smo tri nove članice: Panamo, Tunizijo in Wales. Tako imamo trenutno 49 polnopravnih članic svetovne federacije.

Poslušali smo letno finančno poročilo za leto 2011 in plan za obdobje 2012-16. ICCF ostaja v dobri kondiciji z akumulacijo preko četrt milijona evrov. Dobiček je v tem letu dramatično padel zaradi pocenitve stroškov tekmovanj in zaradi razporeditve dobičkonosnih tekmovanj.

Direct Entry sistem se vedno bolj uveljavlja, v preteklem letu beležimo več kot 20% porast prijavljanja za nastop na tekmovanjih na ta zelo praktičen način. To zadolžitev nadvse uspešno opravlja komisar Ian Pheby.

ja09

Priznavanje novih ICCF naslovov. V zadnjem letu je bilo doseženih 136 novih naslovov. Slovenci smo lahko ponosni na svojih osem, kar je kar 6%. Ta dosežek nas glede na število prebivalcev postavlja z velikim naskokom na sam svetovni vrh. Komisar Neil Limbert je predlagal povišanje norme SIM na zmogljivostni rating 2525 točk. Sprememba je bila soglasno sprejeta in velja za turnirje po 1.1.2013.

Spremembe na spletnem strežniku. Na nov izgled ni bilo posebnih pripomb. Zadeva naj bi se v prihodnosti izboljšala v nekaterih podrobnostih. Stara stran iccf.com je ukinjena in material se prenaša na spletni strežnik. Nove ideje v prihodnosti: podpora za turnirje v več skupinah, integracija s sistemom Paypal, besedilo v več jezikih, podpora za različne odjemalce, online pomoč, reklamiranje remija, objavljene dosežene norme ob turnirski tabeli ... Predračun za razvoj in vzdrževanje v naslednjem letu je 25.500 EUR.

Arhiv partij bo migriran na spletni strežnik. Možno bo snemanje vseh partij, ali tudi ločeno za šah 960. Partije bodo dosegljive le registriranim igralcem. Diamond Book - elektronsko edicijo, ki je zaenkrat objavljena na poljskem strežniku, bo potrebno ažurirati z našimi podatki za zadnjih 10 let. Ta trenutek smo na tem področju v hudem zaostanku glede na ostale zveze. 

{jcomments on} 

Zadnjič posodobljeno: sreda, 26 Junij 2013 07:47
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.