XI.:
torek, 23 April 2013 17:35

HAY,

 

po tistem, ko naju je pot peljala iz SOLČAVE čez OLŠEVO v Črno na Koroškem - mene in moj NIKKON - kar je moja sestra komentirala: Če nisi pešačil čez mejo med Štajersko in Koroško, si prečkal mejo zdravega razuma - se je zgodilo toliko dogodkov,da nisem našel časa za nadaljevanje "spominov".

 

Danes mi WEBSERVER prizna 850 končanih šahovskih partij - takšnih in drugačnih. Večina med njimi je takšnih, da se jih rad spomnim, ker so bile lepe (čeprav sem izgubil) ali pa so bile lepe, ker so bile športne in pozabljene.

Samo dve (DVE) pa sta "črna ovca", ki bi ju rad pozabil, pa ju ne morem. Dogajali sta se v "času dopisnic" tam okoli leta 1998 ....

 

a) Na turnirju dobim Brazilca ... bili so mi neverjetno neugodni ... v 13 partijah sem ujel en sam remi .... Fant je igral hitro in odločno (kot je bilo takrat možno v času dopisnic - 6 tednov v Brazilijo in nazaj), tudi sam nisem zavlačeval in nastala je "huda pozicija". Ob dveh zjutraj, če me zbudiš, jo znam nastaviti - tako "huda" takrat. Pa sem šel v klub, pa smo jo nastavili, pa analizirali, preigravali, sprejeli sklep, IGRAJ TO. Pa sem. Po šestih potezah me je Brazilec tako razbil, da sem predal.

Ostal je dvom - so fantje v klubu delovali prepričljivo, da me "potunkajo".

 

Če bi danes znal nekje na strežniku najti to partijo, bi jo zelo rad še enkrat preigral z nečakom in svakom, da me prepričata, da mi "klubski prijatelji" niso PONAGAJALI v analizah.

 

b) Je bil to turnir Alpe-Adria, pokal SAVA, srečanje ob Donavi ? Ni pomembno. Pa še pozabil sem.

Navdušil me je Johnny Leech (izmišljeni psevdonim) in moj tekmec je bil Steve Flyer (izmišljeno ime). Dopisnica sem, dopisnica tja. Steve Flyer je v tistih časih MEDNARODNI MOJSTER, jaz sem NONAME, pa se je zgodilo ...

 

Okoli dvajsete poteze NONAME za enega samega piona tistemu MM vzame skakača (meni v dobro naj šteje dejstvo, da sem - v živi partiji - remiziral s prvakom Jugoslavije Seadom Maranguničem). Seveda sem stopnjeval pritisk, kdo ne bi znal v takšni prednosti.

Pa se je "zgodilo" .... Poslal sem dopisnico ... odgovora ni pa ni ... mine mesec pa pošljem dopisnico "s priporočeno" ... nič ... pa nič ... pa še vedno nič ... še enkrat oblikujem dopisnico "priporočeno drugič" in pošljem .... ... nič ... pa nič ... pa še vedno nič ...

 

Potem pa pošta od kolega Johnnya Leecha v stilu: Pa kaj je s tabo, zakaj ne igraš, tvoj nasprotnik Steve Flyer mi je pravkar poslal kopijo potrdil, da ti je že dvakrat poslal priporočeno pošto, na katero se nisi odzval. Odločil sem, da si izgubil partijo.

 

Johnnyu sem poslal razlago, kopijo mojih potrdil, a zgodilo se ni nič. MM Steve Flyer je zmagal v izgubljeni partiji "pion proti skakaču", ker je bil njegov nasprotnik NONAME.

 

Če je lahko v dopisnem šahu krivica - ta je bolela tako, da je še vedno "črni spomin".

 

PRIPIS

Če ima kdo namig ali idejo, kako najdem partijo iz a) .... partijo iz b) moram pozabiti ... me bo zelo razveselil, saj mi tisti poba s COBACABANE nikakor ne gre iz glave ... mi vsi proti njemu pa nas je na hitro "razbil"  --- hvala.

 

Pozdrav vsem

Marjan

 

 

 

 

 

 

 

 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.