Kongres ICCF - Krakov 2013 - 5. del

 

Začetek kongresa

Tudi letošnji prvi dan kongresa je minil tradicionalno. Včeraj in danes smo prihajali delegati iz vseh koncev sveta: Evrope, Severne in Južne Amerike, Afrike in Avstralije. Končna številka udeležencev se je ustavila pri 91, zastopamo pa 41 držav članic svetovne organizacije ICCF.

Današnji dan je minil v celodnevnih sestankih izvršnega odbora in nekaterih komisij, zvečer pa smo se srečali na neformalnem spoznavnem večeru z nekaj pijače in prigrizkov. Poslušali smo pozdravne besede glavnega organizatorja, ki je poljski delegat Mariusz Wojnar. Spregovorila sta tudi predsednik poljske šahovske zveze Tomasz Stefaniak in predsednik ICCF-a Eric Ruch.

alt

V družbi s 26. svetovnim prvakom Ronom Langeveldom in italijansko velemojstrico Luz Marino Tinjaco

Moja naloga je bila, da spoznam čim več novih in zanimivih ljudi, tako sem dobršen del večera preživel v družbi članov italijanske ekipe, ki igra v finalu 18. olimpijade. Nekaj izkušenj pa sva izmenjala tudi z 26. svetovnim prvakom, ki je Nizozemec Ron Langeveld.

Sicer pa sem dan preživel v aktivnostih, za katere v naslednjih dneh ne bo več časa. Dodobra sem si ogledal staro mestno jedro in kupil kakšen spominček. Največ nakupov je bilo v trgovini na spodnji fotografiji.

alt

 {jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 29 Julij 2013 07:25
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.