Thor Løvholt Memorial
Prispeval Marjan Šemrl   
torek, 20 Avgust 2013 22:37

 

Evropsko ekipno amatersko prvenstvo

Evropska cona mednarodne dopisne zveze prijeja nekakšno neuradno "amatersko" ekipno prvenstvo Evrope, na katerem nastopajo igralci do ratinga 2300, ki se načeloma ne uvrščajo v ostale nacionalne selekcije. Tekmovanje se imenuje po Norvežanu  Thoru Løvholtu, ki ima mnogo zaslug za razvoj dopisnega šaha na Norveškem in tudi širše. Slovenija tudi na tem tekmovanju beleži vidne rezultate na mednarodni sceni.

Leta 2011 je naša reprezentanca začela nastop v polfinalu prve izvedbe tega tekmovanja, zabeležila prepričljivo zmago v svoji skupini in dosegla uvrstitev v finale. Vrstni red v 3. polfinalni skupini, kjer je nastopilo 10 evropskih ekip, je bil naslednji: 1. Slovenija 34 2. Švica 32 3. Portugalska 30,5 4. Danska 28 5. Nemčija 27 itd. Slovenski igralci so iz 9 partij dosegli naslednje izkupičke:

Branko Kosič 6
Jovica Dančulović  5,5
Ivan Rihtarič 5
Jože Grabner 6
Boris Kogoj 6,5
Tomaž Žalig 5

Trenutno je v teku finalni del tega tekmovanja, v katerem nastopa 11 najboljših ekip iz predtekmovanja. Slovenija nastopa v postavi: Ciril Peterc, Vladimir Markič, Jože Grabner, Ivan Rihtarič, Andrej Novak in Janez Favai.

alt

Jože Grabner (v sredini) in Vladimir Markič (desno) v družbi s prejšnjim selektorjem Andrejem Locem

1. septembra pa se začenja že 2. Thor Løvholt Memorial, kjer je Slovenija uvrščena v drugo polfinalno skupino. Tokrat nas bodo zastopali: Janko Potrata, Vladimir Markič, David Trebižan, Andrej Novak, Janez Favai in Daman Radhey Derling. Ekipi želimo uspešen nastop in  uvrstitev v finalni del tekmovanja.

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: torek, 20 Avgust 2013 23:33
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.