Mednarodna zmaga Jožeta Novaka
Prispeval Marjan Šemrl   
četrtek, 07 November 2013 22:28

 

Janis Klovans Memorial

Z lepo mednarodno zmago nas je tokrat razveselil višji mednarodni mojster Jože Novak. Na latvijskem turniju Janis Klovans Memorial (XI. kategorija) je bil boljši od vseh in prispeval nov mednarodni uspeh v zakladnico slovenskega dopisnega šaha.

alt

Za današnje čase je izjemna redkost, da nekdo zmaga na turnirju, kljub dvema porazoma. Jožetu je z borbeno igro to uspelo, saj je dobil kar štiri partije, vsi ostali nasprotniki pa so zmagali največ enkrat. Verjetno je taka igra recept za prihodnost dopisnega šaha, kajti remijev je v današnji moderni dobi resnično veliko preveč.

Jože Novak je pred kratkim sprejel nov mednarodni izziv in že nastopa na močnem ruskem turnirju Latash Memorial. Želimo mu uspešno igro!

Spodnje zavlačevanje Jožetovemu nasprotniku ni ravno v čast. Nova pravila, ki bodo uveljavljena 1. 1. 2014 bodo omogočila reklamacijo zmage v tem primeru že v 52. potezi.

 

{jcomments on}

Zadnjič posodobljeno: ponedeljek, 16 December 2013 14:21
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.