Prijateljski dvoboj SLOVENIJA - AVSTRALIJA
Prispeval Marjan Šemrl   
torek, 01 April 2014 22:52

 

Prijave do 20. aprila! 

 Število prijavljenih: 21 
 Povprečni rating (19):

 2178

Trenutno najnižji rating: brez ratinga

altZa začetek majhen kviz. Kdo je bil prvi svetovni prvak v dopisnem šahu?  Iz katere države je bil doma? Odgovor najdete na tej povezavi. Kje bo letošnji kongres svetovne zveze ICCF? Tudi ta odgovor je na povezavi.

Mi pa pojdimo k stvari. Dogovorjen je mednarodni prijateljski dvoboj med Slovenijo in Avstralijo. Začetek je predviden v mesecu maju. Igrali bomo na 20 deskah, omejitve v ratingu pa tokrat ni. Igra se dve partiji, eno z belimi figurami in drugo s črnimi proti istemu nasprotniku. Prijavite se lahko torej vsi, ne glede na rating. Osnovni kriterij za izbiro naše ekipe bo kot vedno višina ratinga, čeprav bomo tokrat tudi selektorju Alešu Borštniku dali kakšno besedo.

Glede na dosedanje pogovore smo Slovenci verjetno sposobni sestaviti močnejšo ekipo kot Avstralija. Nasprotniki obljubljajo vsaj enega igralca 2500+ in tri 2400+.

Dvoboj je lepa priložnost za navezavo stikov z ljudmi, ki živijo takorekoč "pod nami". Ali pa smo spodaj mi, odvisno od zornega kota. Zadnji rok za prijavo je 20. april ob 20. uri na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 

Zadnjič posodobljeno: petek, 21 September 2018 12:41
 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.