16. državno prvenstvo v dopisnem šahu odločeno
Prispeval Danilo Korže   
petek, 02 Maj 2014 09:31

Že nekaj časa je poznan zmagovalec 16. DP Slovenije v dopisnem šahu, to je Darko Babič, ki je z osvojenimi 12 točkami iz 14 partij (85,7%) postavil odličen končni rezultat. Drugo mesto je v napeti končnici osvojil Marjan Veček z 10,5 točkami, tretje mesto pa je po boljšem količniku Sonneborn berger z 10 točkami osvojil Andrej Novak. Nehvaležno četrto mesto je tako pripadlo Janku Potrati s prav tako 10 točkami. Nekoliko pa je razočaral mednarodni mojster ICCF Mitja Pranjič, ki se je z 9,5 točkami moral zadovoljiti s petim mestom na tem dokaj močnem turnirju.

Pokali za prva tri mesta bodo kot ponavadi podeljeni na jesenskem srečanju dopisnikov SLOCORR 2014, ki bo že tradicionalno v začetku septembra. Kraj srečanja še ni določen in če je kdo pripravljen prevzeti organizacijo tega dogodka, je vljudno vabljen, da to sporoči in da uskladimo podrobnosti.

Poteka že tudi 17. DP Slovenije s prav tako močno zasedbo, trenutno zasedajo prva tri mesta Marjan Veček, Marijan Šeško in Janko Bohak. Vendar še kar nekaj partij poteka, tako da je končni vrsti red lahko precej drugačen. V jeseni bo kot ponavadi razpisano tudi naslednje, že 18. DP Slovenije.

V zaključni fazi pa sta že 1. mladinsko DP U12 in 1. mladinsko DP U20. Trenutno sta v vodstvih Neža Kogoj in Jan Ovčjak, katerima obema dobro kaže tudi na končno zmago na teh prvih dveh mladinskih državnih tekmovanjih v dopisnem šahu. Tudi za ti dve tekmovanji bodo pokali podeljeni na jesenskem srečanju dopisnih šahistov.{jcomments on}

 

 

 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.